Sport

Mitriță, înainte de Universitatea Craiova – Oțelul: „M-am întors mai matur, mai capabil”

Alex Mitriță este pregătit pentru partida Universitatea Craiova - Oțelul. Mijlocașul traversează o formă bună și anunță că este schimbat în bine după anii petrecuți în afara țării.
24.07.2023 | 17:50
Mitrita inainte de Universitatea Craiova  Otelul Mam intors mai matur mai capabil
Alex Mitriță anunță înainte de Universitatea Craiova - Oțelul: „M-am întors mai matur, mai capabil”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Alex Mitriță revine pe stadionul „Ion Oblemenco” în fața suporterilor pentru partida Universitatea Craiova – Oțelul Galați, de la ora 21:30. Internaționalul român a declarat că este schimbat cu mult în bine față de experiența anterioară de la formația din Bănie și este pregătit să facă față presiunii.

Schimbarea radicală a lui Alex Mitriță: „Am învățat multe din anii petrecuți departe de casă, m-am întors un fotbalist mai matur”

Universitatea Craiova l-a primit cu brațele deschise pe Alex Mitriță în această vară, iar fotbalistul și-a fixat planuri mărețe cu formația din Bănie. Eroul „alb-albaștrilor” din derby-ul cu Dinamo a mărturisit că oferă maxim atunci când joacă cu leul pe piept.

ADVERTISEMENT

„Să îmbrac tricoul acestei echipe a fost şi este un lucru foarte special pentru mine. Emoţiile, la Universitatea mai ales, sunt mereu, poate mai multe înainte şi după meciuri decât în timpul lor. În timpul meciului simţim presiune şi ne ambiţionăm, e o altfel de stare.

Cu Dinamo ne‑am bucurat cu toţii că după pauză am reuşit să facem un meci mult mai bun. Este foarte simplu: aici m‑am născut, aici mă simt acasă. Şi oraşul, şi echipa, şi stadionul, toate înseamnă enorm pentru mine şi de aceea mă dăruiesc 100% când joc cu leul pe piept”, a spus Alex Mitriță.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriță anunță că este pregătit foarte bine atât din punct de vedere fizic, cât și mental la Universitatea Craiova și este gata să facă față presiunii. Acesta a dezvăluit că experiențele din străinătate i-au schimbat viața și s-a întors mult mai matur la trupa lui Eugen Neagoe.

„Da, sunt într‑o formă foarte bună fizică, dar mai ales sunt într‑o formă mentală foarte bună. Aşa cum vă spuneam, simt că am învăţat multe în anii petrecuţi departe de casă şi că m‑am întors un fotbalist mai matur, mai capabil să fac faţă presiunii şi să îmi aleg bine momentele din timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Dar nu‑mi place să vorbim atât la singular şi despre mine, pentru că suntem un tot: echipa întreagă şi fanii. Fără colegii mei şi fără suporteri nu aş fi nici eu în această formă bună”, a declarat Alex Mitriță în programul de meci al partidei cu Oțelul Galați.

Alex Mitriță: „Pe vremea când eram eu aici sufeream la acest capitol. Acum am depășit aceste complexe și e obligatoriu să o arătăm”

Starul Universității Craiova nu se grăbește în privința candidatelor pentru titlul de campioană, însă mărturiște că FCSB este o echipă puternică. Acesta este de părere că oltenii au depășit momentele din anii trecuți și își dorește victorii cu echipele de top din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„N‑aş spune neapărat că e principala noastră rivală (n.r. FCSB). Da, este o echipă foarte bună cu un joc foarte bun, dar noi privim drept potenţiale rivale toate adversarele. Rămâne de văzut care dintre ele se va bate acolo sus, se pot întâmpla multe.

Important pentru noi este să facem rezultate mai bune cu echipele de top, pentru că pe vremea când eram eu aici sufeream la acest capitol, meciurile cu rivalele, mai ales cu acelea mai bine cotate. Aş zice că acum am depăşit aceste complexe şi că e obligatoriu să o arătăm şi în timpul meciurilor”, a spus Mitriță.

Alex Mitriță, sfat pentru Atanas Trică: „Să muncească la fel de mult și să aibă răbdare”

Alex Mitriță a avut o relație specială cu Ilie Balaci, care l-a îndemnat „să se distreze pe teren” la Universitatea Craiova. La ani distanță de la decesul „Minunii Blonde”, Atanas Trică și „Piticul Atomic” fac echipă la formația din Bănie.

„Am o relaţie foarte bună cu toţi colegii mei, inclusiv cu Ati. M‑am bucurat mult pentru el că a început ca titular în derby şi cred că s‑a văzut şi de pe stadion sau de la televizor că a depus foarte mult efort, a alergat mult şi îl felicit pentru asta.

E un băiat talentat, iar eu pot doar să‑i spun să muncească la fel de mult şi să aibă răbdare, pentru că rezultatele vor veni sigur. Pentru un vârf de atac e foarte importantă starea de spirit, echilibrul mental, pentru că mereu pe ei e o presiune mare să marcheze meci de meci”, a spus „Piticul”.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,26 este cota pentru „sub 3,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – Oțelul Galați

ADVERTISEMENT