News

Mizerie de nedescris în spitalul din Cluj unde au murit patru bebeluși: ”Cearșaful ferfeniță, păturile vechi”

Emanuel Ungureanu, membru USR Cluj, a publicat o serie de imagini prin care arată mizeria de la Ginecologie 1 din Cluj, spital unde au murit patru bebeluși.
20.10.2022 | 14:16
Mizerie de nedescris in spitalul din Cluj unde au murit patru bebelusi Cearsaful ferfenita paturile vechi
Cearceafuri rupte la Ginecologie 1 în Cluj. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ungureanu cere demiterea urgentă a șefilor DSP Cluj, Mihai Moiescu, dar și a șefului de la Ginecologie 1, Daniel Mureșan.

Emanuel Ungureanu, revoltat pe condițiile de la Ginecologie 1

De ce trebuie demiși URGENT șeful DSP Cluj Moisescu și șeful secției Ginecologie 1 Daniel Mureșan? Priviți aceste imagini de pe secția de Ginecologie 1!

ADVERTISEMENT

Fotografiile cu cearșaful ferfeniță, păturile vechi și cu pansamente neschimbate cu zilele sunt, atenție, din luna februarie al acestui an!!! O mamă care a fost batjocorită acolo în luna februarie și-a făcut acum curaj să trimită aceste imagini.

Doamna Liliana mi-a vorbit și despre marea diferență de igienă și comportament între secția de Neonatologie, unde curățenia era mult mai bună, asistentele atente cu procedurile și empatice în contrast cu personalul lipsă, mai ales infirmiere și neglijent de pe secția de Ginecologie”, a punctat membrul USR Cluj.

ADVERTISEMENT

Ungureanu e revoltat de condițiile existente în spitalele din Cluj, în condițiile în care aici au murit patru bebeluși din cauza bacteriei.

Toate aceste grave neglijențe, lipsă de igienă, frecvența infecțiilor, ar fi trebuit semnalate de către DSP Cluj și șeful secției Ginecologie 1 ÎNAINTE de moartea în serie a unor bebeluși.

ADVERTISEMENT

În mod halucinant, până astăzi, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, DSP Cluj nu vorbesc despre vreun RESPONSABIL pentru MOARTEA unor copii la câteva zile după naștere.

Nu vorbesc despre cuvântul SIGURANȚĂ când este vorba despre copiii și mamele care nasc acum la Ginecologie 1. Daniel Mureșan este șeful Senatului Facultății de Medicină din Cluj-Napoca și șeful secției Ginecologie 1.

ADVERTISEMENT

Domnul profesor TACE în condițiile în care mămicile copiilor care au murit vorbesc inclusiv despre igiena precară a băilor, lipsa hârtiei igienice, a colacului de pe WC și a unor pături decente. Cele două mame distruse de suferință vorbesc de o singură pătură în salon plimbată de la un copil la altul.

Cum este posibil ca într-un oraș bogat cum este Cluj-Napoca să nu existe în spitale așternuturi noi, pături noi, la discreție, saltele noi, dezinfectanți de calitate din belșug. 2 mame au fost infectate pe secția de Ginecologie 1 cu bacterii care le-au omorât copiii. Contează asta pentru cineva din fruntea statului?”, a adăugat Ungureanu.

Emanuel Ungureanu e nemulțumit că ministrul sănătății Alexandru Rafila se află în vacanță în Cuba în această perioadă, potrivit mesajului postat pe Facebook.

”Spre sfârșit de săptămână, oamenii vor ieși în stradă să ceară măsuri din partea statului român pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță.

Deocamdată, Ciucă ii cere socoteală lui Rafila depre bebelușii morți de la Cluj și adulții infectați de bacterii și omorâți la Mureș și Rafila îi răspunde de pe o plajă din Cuba. NENOROCIȚI!

Am solicitat ieri, OFICIAL, premierului Ciucă, să trimită corpul de control aflat la dispoziția sa, un control adevărat la spitalele din Cluj și Mureș unde au murit cu zile cetățeni români, uciși de bacterii. Ministrul Sănătății Rafila este în Cuba și șefa inspecției sanitare de stat este medic veterinar”, a concluzionat Ungureanu.

ADVERTISEMENT