News

Noi cazuri de bebeluși lăsați să moară la Maternitatea Polizu. Colegiul Medicilor și Alexandru Rafila au reacționat

Noi cazuri șocante încep să apară de la Maternitatea Polizu, acolo unde medicul Florian Robe e acuzat că a lăsat bebeluși să moară.
17.10.2022 | 15:20
Noi cazuri de bebelusi lasati sa moara la Maternitatea Polizu Colegiul Medicilor si Alexandru Rafila au reactionat
Medicul Florian Robe, de la Maternitatea Polizu
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu – Rusescu” a transmis deja că la maternitatea respectivă au loc deja mai multe controale cu privire la activitatea acestui medic.

Noi cazuri de bebeluși lăsați să moară la Polizu

Florian Robe ar fi lăsat să moară mai mulți bebeluși născuți prematur, conform primelor mărturii. Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit că medicul e acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi. Anchetatorii au identificat un caz din 2019 când o fetiță născută prematur a fost lăsată să moară deși ”semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

ADVERTISEMENT

”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat”, a transmis Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Procurorii îl acuză pe medic că a considerat nașterea unui copil, care putea fi salvat, drept avort spontan.

ADVERTISEMENT

”Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, e scris în comunicatul procurorilor.

Cazul e extrem de complicat și va fi nevoie de o expertiză medico-legală care va fi făcută de experți ai Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Avocatul Cuculis a dezvăluit că există filmări prin care se vede cum medicul a aruncat la gunoi un copil născut prematur, deși acesta era în viață. Ulterior, copilul a fost salvat de o asistență și acum trăiește, deși are unele probleme de sănătate.

”Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea , toate actele întocmite pentru mortul viu, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a precizat cunoscutul avocat.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății Alexandru Rafila a transmis, la rândul său, un mesaj referitor la acest caz: ”Sunt colegi de la Inspecţia Sanitară, dar nu face anchete. Evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condiţiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătăţii. Este o situaţie care a avut loc acum trei ani. Deci nu putem să verificăm decât situaţia actuală, nu ceea ce a fost acum trei ani”.

O altă instituție s-a autosesizat, fiind vorba de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB). Maternitatea Polizu va fi, astfel, vizitată de mai multe ori de diverși inspectori, însă cazurile comise în urmă cu mai bine de trei ani sunt greu de dovedit.

ADVERTISEMENT