News

Moda nașterilor acasă a mai făcut o victimă. O femeie se zbate între viață și moarte la ATI, după ce a fost operată de soț și soacră

Moda nașterilor acasă, una extrem de periculoasă, mai face o victimă. O femeie este în stare gravă, după ce a fost operată de soț și soacră.
18.05.2023 | 10:49
Moda nasterilor acasa a mai facut o victima O femeie se zbate intre viata si moarte la ATI dupa ce a fost operata de sot si soacra
Moda nașterilor acasă a mai făcut o victimă, tot în Neamț. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, moda nașterilor acasă pare un obicei frecvent în zona Moldovei. O femeie a ajuns în stare gravă la ATI, după ce a fost operată de soț și soacră. S-a întâmplat în județul Neamț.

Moda nașterilor acasă a mai făcut o victimă, tot în Neamț

La începutul acestei săptămâni, o gravidă de 42 de ani din județul Neamț a murit după ce a decis să nască acasă. Ea a beneficiat de ajutorul unei moașe găsite pe Facebook. A mers înainte cu ”procedura”, deși mai mulți doctori o avertizaseră că este o sarcină cu risc și este recomandată nașterea prin cezariană.

ADVERTISEMENT

Din aceeași zonă a țării vine un nou caz șocant. O femeie de 34 de ani din Târgu Neamț a ajuns la ATI, în stare gravă, după ce a născut acasă, prin cezariană. Această operație a fost făcută de soțul ei și de soacră. S-au folosit de instrumente medicale cumpărate de pe internet.

Din informațiile oferite de ȘtirileProTV, rudele gravidei au efectuat incizia și au extras fătul de 4,7 kg. Ulterior, din cauza unor complicații, soțul pacientei a fost nevoit să sune la 112.

ADVERTISEMENT

Cum au motivat rudele femeii această naștere la domiciliu

La locuința femeii, echipajul de la ambulanță a găsit bisturiul, pansamente sterile, pense și alte ustensile necesare unei astfel de intervenții chirurgicale. Acestea au fost cumpărase de pe internet, special pentru efectuarea operației. Rudele femeii au spus că au efectuat procedura întrucât ar avea experiență în zona medicală.

”O plagă în zona perineală care a fost, din declaraţiile pacientei, executată de către soţ, care s-au pregătit din timp făcând comandă de pe internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariană la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Pacienta cu soţul, de la început au premeditat. Au spus că sunt pregătiţi pentru că au lucrat în străinătate ca asistenţi medicali”, a declarat Alexandru Pătraşcu, managerul Spitalului din Târgu Neamţ.

Interesant este că familia a explicat gestul extrem spunând că nu are încredere în medicii din România. Ei bine, medicii ajunși la locuința tinerei mămici au salvat-o pe aceasta în ultimul moment.

ADVERTISEMENT

În prezent, femeia este internată la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în stare stabilă. În ceea ce-l privește pe bebelușul adus pe lume de soț și soacră, acesta a fost evaluat de doctori și este în stare bună.

ADVERTISEMENT