Life

Modelul Dacia care i-a încântat pe britanici. Cei de la Top Gear au avut numai cuvinte de laudă pentru mașină

Care model de la Dacia a fost apreciat de jurnaliștii britanici. Publicația Top Gear are doar vorbe bune de spus la adresa sa.
22.02.2024 | 11:15
Modelul Dacia care ia incantat pe britanici Cei de la Top Gear au avut numai cuvinte de lauda pentru masina
Care model de la Dacia a fost apreciat de jurnaliștii britanici. Publicația Top Gear are doar vorbe bune de spus la adresa sa. Sursa foto: turbo.fr
ADVERTISEMENT

Modelul Dacia care i-a încântat pe britanici. Cei de la Top Gear au avut numai cuvinte de laudă pentru mașină. Vehiculul va fi, cu siguranță, printre preferințele oamenilor din România, dar și din afara granițelor țării.

Care model de la Dacia a fost apreciat de jurnaliștii britanici. Publicația Top Gear are doar vorbe bune de spus la adresa sa

Care model de la Dacia a fost apreciat de jurnaliștii britanici. Publicația Top Gear are doar vorbe bune de spus la adresa sa. Mașina electrică, care a apărut pentru prima oară pe piață în 2021, are un design complet revizuit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, modelul din 2024 se bucură de sisteme de siguranță îmbunătățite și mai multă tehnologie integrată la bord. Noul Spring Electric adoptă același element orizontal care leagă farurile, așa cum se întâlnește și la Duster 3.

În plus, producătorii au anunțat că portul de încărcare a rămas amplasat în partea frontală. Cât despre mașina cu volan pe partea dreaptă, care va circula pe străzile din Marea Britanie, specialiștii o văd foarte accesibilă la preț.

ADVERTISEMENT

A fost desemnată de TopGear.com, în versiunea Euro-spec, drept „Chilipirul anului” 2023. Se bănuiește că prețul de achiziție pleacă de la cel mult 21.000 de euro. Prețurile vor fi dezvăluite abia luna următoare.

Dacia Spring electrică, pe placul britanicilor

Dacia Spring electrică este deja pe placul britanicilor care au lăudat-o pentru dotările pe care le are. Mașina dispune de o baterie de 26,8 kWh care alimentează un motor electric de 48 kW (64 CP). Autoturismul cântărește doar 984 kg.

ADVERTISEMENT

„Arată cu siguranță foarte curată: dreaptă și cu o poziție excelentă, are o capotă sculptată, «benzi» negre lucioase în față și în spate, faruri full LED și jante de 38 cm din oțel cu capace de roți.

Și, așa cum este construit pentru viața în oraș, există și o protecție a ușilor ușor de înlocuit. A existat o schimbare radicală în întregul habitaclu. A dispărut designul mai degrabă învechit și interfața centrală. 

ADVERTISEMENT

A intrat o configurație mult mai modernă, cu un ecran personalizabil de șapte inci (sau 25,4 cm în cazul Springs cu specificații superioare), o calitate mai bună a materialelor și alegeri de culori și, sincer, un design mai bun.

Și laudă fie spus: comenzile pentru temperatură și ventilator rămân reale, cadrane reale”, au notat jurnaliștii din Marea Britanie, conform publicației topgear.com. Dacia Spring are o autonomie de 220 de km.

Mai mult decât atât, la bordul noului model electric se află frânarea cu regenerare și funcționalitatea ADAS. Mașina se va încărca rapid de la 20 la 80% în 45 de minute cu un încărcător de 30 kW. Dacia Spring ajunge la 100 km/h în mai puțin de 14 secunde.

ADVERTISEMENT