News
notix pixel id

Prima pastilă împotriva Covid va fi disponibilă în Marea Britanie până la Crăciun 

Potrivit presei engleze, Molnupiravir, cunoscut şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibil în Marea Britanie în următoarele săptămâni, cel târziu până la Crăciun.
05.12.2021 | 18:36
Prima pastilă împotriva Covid va fi disponibilă în Marea Britanie până la Crăciun 
Molnupiravir, cunoscut şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibil în următoarele săptămâni în Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar putea apărea oficial pe piață până la Crăciun în Marea Britanie. Molnupiravir, cunoscut şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibil în următoarele săptămâni, a anunțat The Sun, citat de Mediafax.

”Luna trecută, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat Molnupiravir drept ”sigură şi eficientă” în reducerea numărului de spitalizări şi decese la persoanele care au luat contact cu virusul. Marea Britanie este prima ţară din lume care a autorizat utilizarea lor”, informează sursa citată.

”Reduce la jumătate spitalizările COVID-19”

La începutul lunii octombrie, expertul în sănătate Răzvan Cherecheș anunța rezultatele îmbucurătoare înregistrate la testele făcute în vederea identificării unui tratament care să vindece eficient formele severe ale bolii.

ADVERTISEMENT

”Vesti bune – medicamentul Molnupiravir (pastila) de la Merck reduce la jumatate spitalizarile COVID-19 (deocamdata anuntat doar in presa, asteptam si datele complete si publicatiile aferente). 

Acesta a fost unul dintre cele mai importante obiective de la inceputul pandemiei – identificarea unui tratament care sa vindece eficient simptomele severe. Daca anuntul de la Merck se va valida prin datele stiintifice, acesta s-ar putea sa fie unul dintre cei mai mari pasi in directia revenirii la normal”, nota atunci Cherecheș.

ADVERTISEMENT

Rezultate încurajatoare ale studiului făcut de britanici

Potrivit Sunday Telegraph, spitalele şi medicii de familie vor primi o serie de medicamente anti-Covid, pentru a se asigura că tratamentul ajunge la pacienţi cât mai repede posibil, odată ce sunt confirmaţi pozitivi.

”Conform datelor din studii, 7,3% dintre persoanele infectate cărora li s-a administrat Molnupiravir au ajuns la spital, comparativ cu 14,1% dintre persoanele cărora nu li s-a administrat medicamentul”, susțin cercetătorii care au publicat ultimele date.

ADVERTISEMENT

Molnupiravir ajută la tratamentul la domiciliu

Conform specialiștilor, se speră ca apariția pastilei Molnupiravir să ajute la tratamentele recomandate în stadii incipiente ale bolii, la domiciliu, pentru a contribui la prevenirea spitalizărilor și a deceselor.

”Continuăm să credem că guvernele vor continua să comande atât molnupiravirul de la Merck, cât și Paxlovid de la Pfizer, având în vedere inițial prevalența tot mai mare și îngrijorările legate de rezistența la vaccinuri”, afirma Andrew Baum, analist Citi, la finalul lunii trecute.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri