News

Moment de derută în direct al lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin vorbește incoerent la o întâlnire cu oamenii de afaceri ruși

Vladimir Putin a avut un scurt moment de derută zilele trecută, în timpul unei videoconferințe susținută cu producătorii ruși de drone
30.04.2023 | 11:39
Moment de deruta in direct al lui Vladimir Putin Liderul de la Kremlin vorbeste incoerent la o intalnire cu oamenii de afaceri rusi
Vladimir Putin, tot mai stresat. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Acest moment de derută, ce a făcut deliciul comentatorilor ucraineni de pe rețelele de socializare, ridică noi semne de întrebare despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin. Chiar dacă zilele trecute directorul CIA a declarată că Vladimir Putin nu are probleme de sănătate, acest ultim episod arată totuși starea de stres care domnește la Kremlin.

Vladimir Putin, moment de derută în direct

Momentul de derută al liderului de la Kremlin s-a petrecut în seara zilei de 27 aprilie. Vladimir Putin a ținut o videoconferință cu principalii producători de drone din Rusia, după o vizită făcută de acesta la un parc industrial din apropierea Moscovei. Acesta s-a bâlbâit și a părut complet derutat în mesajul pe care urmărea să-l transmită oamenilor de afaceri.

ADVERTISEMENT

„Colegii mei au vorbit despre problemele si barierele administrative cu care se confruntă si care ii împiedică să meargă înainte. Ele sunt de înțeles. Neclar, da, și apropo și de înțeles, am vrut să spun. Neclar de depășit, dar și asta e clar”, a spus Vladimir Putin, într-o înregistrare citată de Digi24 și publicată și pe site-ul Kremlinului.

Această bâlbâială a făcut deliciul comentatorilor ucraineni de pe rețelele de socializare care au remarcat că liderul de la Kremlin este probabil derutat de rezultatele „operațiunii militare speciale”, denumirea oficial a campaniei din Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Discută cumva Putin despre obiectivele operațiunii militare speciale?”, a comentat cu ironie Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne. „Arată nervos. Probabil că știe care îi va fi soarta”, a comentat un alt utilizator înregistrarea cu Vladimir Putin.

CIA susține că Putin este perfect sănătos

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin a făcut obiectul a nenumărate speculații încă de la începutul invaziei Ucrainei de către armata rusă. Au fost întâi întâlnirile ciudate cu liderii occidentali în jurul celebrei mese uriașe și măsurile de siguranță sanitară pe care Kremlinul le-a impus. A urmat apoi parada de 9 Mai din Moscova, atunci când Putin a stat nemișcat, învelit cu o pătură.

ADVERTISEMENT

Totuși, zvonurile privind starea de sănătate precare a liderului de la Kremlin, cum că ar fi suferind de cancer spre exemplu, au fost infirmate de către diverse surse. La începutul acestei luni, Gleb Karakulov, fost membru al echipei de securitate a lui Putin care a defectat în Occident, a susținut că deși Putin rămâne paranoic cu privire la infectarea cu Covid-19, nu știe ca acesta să sufere de vreo boală cronică.

El a precizat că persoanele care lucrează în aceeași cameră cu Putin trebuie să suporte în continuare o carantină de două săptămâni, deși a spus că nu știe dacă Putin este grav bolnav, în contextul în care unii observatori au speculat că starea de sănătate a liderului rus s-ar putea deteriora.

ADVERTISEMENT

Karakulov a oferit, de asemenea, noi detalii despre paranoia lui Putin, inclusiv faptul că acesta preferă să evite avioanele și să călătorească cu un tren special blindat. El a spus că Putin a ordonat în octombrie construirea unui buncăr la Ambasada Rusiei din Kazahstan, dotat cu o linie de comunicații securizată.

Săptămâna trecută chiar directorul CIA, William Burns, a negat aceste speculații spunând că Putin este „prea sănătos”. “Din câte ne putem da seama, e prea sănătos”, a declarat oficialul american pentru NBC. Burns, vorbind la Forumul de securitate Aspen, a precizat că declarația sa nu a fost “o hotărâre oficială a serviciilor de informații”. Totuși, având în vedere poziția sa, comentariul lui Burns ar putea contribui la diminuarea speranțelor adversarilor lui Putin că dispariția rusului este aproape.

ADVERTISEMENT