Sport

Moment istoric: gala Glory se va disputa în România în 2024! Unde se organizează și ce vedete vin în țara noastră + o posibilă revenire de senzație! Exclusiv

O gală Glory urmează să se desfășoare în România în anul 2024, în fața a mii de români. FANATIK are toate detaliile!
24.02.2024 | 16:15
Moment istoric gala Glory se va disputa in Romania in 2024 Unde se organizeaza si ce vedete vin in tara noastra  o posibila revenire de senzatie Exclusiv
Moment istoric: gala Glory se va disputa în România în 2024! Unde se organizează și ce vedete vin în țara noastră + o posibilă revenire de senzație!
ADVERTISEMENT

Glory, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume, urmează să ajungă și pe meleagurile noastre în anul 2024, fiind o premieră în acest sens. Vara aceasta se anunță una extrem de încinsă, cel puțin din punct de vedere al sportului: pe lângă EURO 2024, vom avea și Glory în România!

Moment istoric: gala Glory se va disputa în România în 2024! Unde se organizează și ce vedete vin în țara noastră

FANATIK a aflat că organizatorii Glory au început încă de anul trecut să tatoneze terenul în țara noastră pentru a organiza o gală în fața românilor.

ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută s-a trecut și la fapte! Primii oficiali Glory au fost prezenți în România. CEO Glory, Maurice Hols, și coordonatorul de producție Frank Verbck au ajuns la Galați pentru discuții cu oficialii primăriei orașului de la malul Dunării.

Din informațiile FANATIK, cele două părți au ajuns la o înțelegere, iar gala Glory din luna iunie se va disputa pe stadionul din Galați. Arena gălățeană are o capacitate de 13.932 de scaune. În perioada următoare se va stabili și data pentru desfășurarea Glory la Galați, cel mai probabil va fi 9 iunie, însă nu este ceva bătut în cuie.

ADVERTISEMENT
Cornel Mușat, Maurice Hols și Alin Falcușan pe stadionul Oțelului Galați, după discuțiile cu oficialii orașului
Cornel Mușat, Maurice Hols (CEO Glory) și Alin Falcușan pe stadionul Oțelului Galați, după discuțiile cu oficialii orașului

Nume grele din kickboxing vin în România: Jamal Ben Saddick sau Plazibat sunt două dintre ele!

Galațiul va fi capitala kickboxingului mondial în luna iunie. Vor fi prezenți printre cei mai importanți luptători: Jamal Ben Saddik, Antonio Plazibat, Michael Boapeah sau Tarik Kbabez sunt doar patru dintre numele imense care ar urma să ajungă pe teritoriul României.

Conform surselor noastre, pe listă sunt propuși și luptători români precum Bogdan Stoica, Ștefan Lătescu, dar e posibilă și o revenire în ring a lui Raul Cătinaș (35 de ani). Cătinaș anunța în august 2023 că se retrage din galele pe care le mai avea programate din cauza unor probleme financiare, dar venirea Glory în România ar putea însemna și revenirea sa în ring.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV gala Glory din România!

Evenimentul Glory din Galați va fi deschis de un spectacol cultural artistic susținut de Filarmonica din Galați. Gala va fi transmisă în direct la TV la nivel internațional în peste 160 de țări, inclusiv în România. De asemenea, gala va putea fi urmărită și online prin intermediul platformelor Videoland, Prime Video sau GO 3.

Din informațiile FANATIK, în această perioadă se discută și cu postul de televiziune Pro TV pentru a transmite gala Glory din Galați. De altfel, din informațiile noastre postul din Pache Protopopescu are cele mai mari șanse să transmită evenimentul.

ADVERTISEMENT

Costuri de peste 500.000 de dolari pentru realizarea Glory la Galați!

Evenimentul este unul istoric pentru România, fiind pentru prima dată când Glory își propune să realizeze o gală în țara noastră. FANATIK a aflat că investiția în acest eveniment va ajunge la peste 500.000 de dolari și va fi susținută atât de către investitori din România, cât și de către investitori internaționali atrași de organizația Glory Kickboxing.

Robbie Timmers, coordonatorul Glory Kickboxing, și-a fixat ca obiectiv să aducă în România unul dintre cele mai bune fight carduri cu un line-up de mare impact. Totodată, vrea să ofere posibilitatea de afirmare pentru luptătorii români.

Pentru ca România să apară pe harta mondială a Glory s-au implicat și doi români. Este vorba despre Alin Falcușan, coordonator Glory România și promotor la nivel național Golden Fighter Championship, și Cornel Mușat, director de eveniment și promotor pentru zona de vest a României.

De altfel, Asociația Club Sportiv Tokon Dojo și Federația Română de Karate Tradițional s-au implicat și ele în organizarea Glory 2024 în Galați.

Organizatorii Glory par să fi fost extrem de atenți la galele anterioare din alte promoții desfășurate în România. De exemplu, gala Dynamite Fighting Show a adunat peste 5.000 de spectatori în anul 2023 când s-a desfășurat, fiind o dovadă că publicul gălățean e dornic de a vedea bătaie.

De altfel, în ultimii doi ani publicul din România a fost extrem de interesat de astfel de evenimente, promoția lui Cătălin Moroșanu fiind sold out de fiecare dată.

ADVERTISEMENT