News

Momente de panică la bordul unui avion. Bagajul unui pasager a luat foc, iar 10 persoane au fost rănite

Un zbor al companiei Spirit Airlines a fost deviat și a aterizat în siguranță în Jacksonville, Florida, după ce echipajul a raportat că un bagaj de cabină a luat foc.
06.03.2023 | 07:02
Momente de panica la bordul unui avion Bagajul unui pasager a luat foc iar 10 persoane au fost ranite
Aeronava Spirit Airlines efectua o cursă între Dallas, Texas și Orlando, Florida Foto: Reuters
ADVERTISEMENT

Administrația Federală a Aviației (FAA) investighează în prezent incidentul, în care a fost implicat un Airbus A320 care a decolat de pe Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth și se îndrepta spre Aeroportul Internațional Orlando.

Momente de panică la bordul unui avion

“Zborul 259 al companiei Spirit Airlines a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Jacksonville miercuri, 1 martie, în jurul orei 14.00, după ce echipajul a raportat că o baterie a luat foc într-un compartiment de deasupra capului”, a declarat un purtător de cuvânt al FAA pentru CNN.

ADVERTISEMENT

Se crede că incendiul a fost cauzat de un obiect aparținând unui pasager aflat într-un compartiment de deasupra capului, potrivit unei declarații emise de un purtător de cuvânt al Spirit Airlines. Incendiul a fost stins în timpul zborului.

“Avionul a aterizat la JAX și a rulat până la terminal fără incidente”, se arată în declarație. “Mulțumim echipajului și pasagerilor noștri pentru acțiunile lor rapide pentru a asigura siguranța tuturor celor de la bord și mulțumim serviciilor de urgență pentru că au vnit în întâmpinarea aeronavei.”

ADVERTISEMENT

Zece persoane au fost preluate din aeronavă de către serviciile de urgență după aterizare, potrivit căpitanului Departamentului de salvare a pompierilor din Jacksonville, Eric Prosswimmer.

JFRD a transportat “atât pasageri, cât și membri ai echipajului”, toți cu afecțiuni care nu le pun viața în pericol. Căpitanul a declarat că “nu poare să dea mai multe detalii despre starea sau tratamentul lor”.

ADVERTISEMENT

Printre pasagerii aflați la bord se afla Joseph Fleck, care a declarat pentru CNN că se deplasa împreună cu soția sa și cei doi copii la Orlando pentru a vizita Disneyworld.

“Cineva a strigat ‘foc’ și m-am uitat în sus și am văzut cabina umplându-se de fum foarte repede”, a declarat Fleck. “Câțiva pasageri au sărit să deschidă compartimentul de deasupra capului și au văzut un rucsac în flăcări din cauza unei baterii care încărca un telefon mobil. Practic, acesta explodase.”

ADVERTISEMENT

Fleck a realizat o înregistrare video care arată cum pompierii urcă în avion și inspectează compartimentul de deasupra capului. De asemenea, el a împărtășit o imagine a cabinei pline de fum. Zborul a coborât rapid înainte de a ateriza în Jacksonville, a declarat Fleck.

“Mirosul era îngrozitor și făcea foarte greu să respiri”, a spus el, adăugând că copiii săi erau speriați, dar s-au liniștit odată ce au ieșit din avion. “Am tușit foarte mult timp de două ore bune după aceea.” Spirit Airlines nu a avut un avion disponibil pentru pasagerii afectați de deviere, a mai spus el, așa că familia a continuat drumul spre Orlando cu un Uber.

ADVERTISEMENT
Tags: