News

Momente șocante la metroul din Barcelona. Un bărbat „cu origini africane” lovește violent mai multe femei

Clipe de groază într-o stație de metrou din Barcelona, acolo unde un bărbat de origini nord-africane a lovit violent mai multe femei
11.02.2024 | 14:57
Momente socante la metroul din Barcelona Un barbat cu origini africane loveste violent mai multe femei
Atac barbar asupra mai multor femei în metroul din Barcelona. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum un bărbat merge pe peronul unei stații și lovește cu violență mai multe femei, aparent fără niciun motiv. Ultima dintre femei este lovită cu o asemenea violență încât cade străfulgerată la pământ, iar autoritățile au precizat că a are timpanul perforat în urma loviturii. Poliția din Barcelona a precizat că încearcă să afle motivele care l-au împins pe bărbatul, descris ca fiind de origine nord-africană, la un asemenea gest.

Atacul violent suprins de camerele de supraveghere

Poliția din Barcelona a reținut un bărbat, descris ca fiind doar de origini nord-africane, care a lovit mai multe femei într-o stație de metrou din Barcelona. Întregul incident, petrecut vineri dimineața, a fost surprins pe camerele de luat vederi.

ADVERTISEMENT

Pe înregistrare se poate vedea cum bărbatul, cu vârsta între 30-40 de ani, merge pe peron lovind mai multe femei înainte de a alerga și de a lovi cu brutalitate o tânără care asculta muzică la căști și se uita la telefonul mobil.

Și-a lovit ultima victimă atât de tare încât și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ, în timp ce ea se lovea de podea. Autoritățile au precizat că ultima lovit-o pe care bărbatul a suferit o perforare a timpanului. Potrivit presei din Catalonia, bărbatul a lovit și alți doi indivizi care au intervenit încercând să-l oprească.

ADVERTISEMENT

 

Potrivit lui David Sanchez, purtător de cuvânt al poliției catalane Mossos d’Esquadra, bărbatul a fost inițial reținut de agenții de securitate de la metrou, dar a fost eliberat de poliție la scurt timp, deoarece majoritatea victimelor plecaseră, iar poliția nu avea cunoștință de antecedentele sale penale. Mai mult, acesta ar fi agresat circa zece femei în acea zi.

În momentul în care Mossos au ajuns la fața locului, doar o singură victimă mai rămăsese pe peron, întrucât celelalte plecaseră deja cu trenul. Abia mai târziu, vineri după-amiază, după ce poliția a descoperit antecedentele suspectului și a văzut imaginile de securitate și raportul medical al uneia dintre victime, a început să investigheze incidentul ca pe o posibilă crimă motivată de ură și a trecut la arestarea bărbatului, scrie presa spaniolă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, arestat imediat după atac

Poliția investighează dacă atacatorul, descris de către autoritățile locale ca fiind un bărbat de origine nord-africană, un infractor cunoscut cu antecedente de jafuri, se afla sub influența băuturii sau a drogurilor. Poliția regională Mossos d’Esquadra investighează, de asemenea, posibilitatea ca acesta să fi atacat și alte femei.

„Noaptea trecută am arestat un bărbat care a agresat mai multe femei în stația de metrou Camp de l’Arpa din Barcelona. Investigăm dacă există mai multe femei care au fost agresate. Dacă ați fost victimă, denunțați cazul la orice secție de poliție”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

ADVERTISEMENT

Atacul împotriva acestor femei este cel mai recent incident dintr-o tendință de creștere a violenței împotriva femeilor în Catalonia. Presa locală a raportat la sfârșitul anului trecut că poliția a înregistrat un total de 14.137 de plângeri legate de violența domestică bazată pe gen, o creștere de 9,6% față de 2022.

În regiune, 13.278 de femei au raportat că au fost victime ale violenței de gen din partea partenerilor sau foștilor parteneri, 70% dintre acestea având vârste cuprinse între 21 și 50 de ani. În noiembrie, mii de persoane au ieșit pe străzile Barcelonei, precum și în alte orașe catalane, pentru a protesta împotriva violenței de gen.

ADVERTISEMENT
Tags: