News

Momentul impactului dintre tramvaiele din București, surprins pe camerele de înregistrare. Video

Două tramvaie s-a ciocnit duminică dimineață în București, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, iar momentul impactului a fost suprins de camerele video.
24.12.2023 | 14:04
Momentul impactului dintre tramvaiele din Bucuresti surprins pe camerele de inregistrare Video
Momentul impactului dintre tramvaie/ Sursă: TikTok
ADVERTISEMENT

La primele ore ale dimineții de duminică, înainte de răsăritul soarelui, două tramvaie s-au ciocnit la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare cu strada Lizeanu, iar o anchetă internă a STB a fost deja demarată pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Experții Societății de Transport București au obținut deja imaginile care arată momentul impactului dintre cele două tramvaie și acum le analizează ca să identifice cauzele care au dus la producerea acestui accident soldat cu rănirea a trei persoane.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 24 decembrie, ora 05:56, pe Şos. Ştefan cel Mare intersecţie cu Str. Lizeanu, sens Piaţa Sf. Gheorghe, un tramvai din linia 5 a lovit cu colţul stânga faţă un tramvai din linia 1, care circula pe sensul Banu Manta.

Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie şi unul dintre călători au fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab”, a anunțat inițial Societatea de Transport București.

Imaginile arată că cele două tramvaie circulau pe linii paralele venind din sens opus. Unul dintre ele este un tramvai V3A, un model care se fabrică din anul 1971, cu variante îmbunătățite ulterior, iar celălalt un tramvai Imperio, fabricat la Arad și recent intrat în dotarea flotei FTB.

ADVERTISEMENT

Înregistrarea video arată că tramvaiul V3A a ieșit de pe linia sa și a intrat direct în tramvaiul Imperio care venea din sens opus. Cum tramvaiul vechi nu avea o variantă de linie care să ducă la stânga, pare a fi exclusă posibilitatea unui macaz care nu a fost schimbat.

În consecință, cea mai plauzibilă explicație este că tramvaiul V3A a deraiat de pe șine, iar acest lucru a dus la coliziune. Deocamdată nu se știe care a fost cauza deraierii, una dintre posibilele explicații fiind viteza prea mare, însă aceasta nu a fost confirmată oficial încă.

ADVERTISEMENT

Coliziunea dintre cele două tramvaie a dus la blocarea liniilor 1,10 și 16 până în jurul orei 08.30. „Pentru preluarea fluxului de călători s-a înființat linia navetă 601, de la Bucur Obor, pana la Gara Basarab”, a transmis STB, imediat după producerea accidentului.

Directorul general al STB, Daniel Istrate, nu excludea varianta unei erori umane, însă aceasta trebuie coroborată cu concluziile polițiștilor rutieri. Totuși, STB a desemnat deja o comisie tehnică care va face ancheta internă a accidentului.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”