Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Kiriță, deranjat de comportamentul de la penalty: „Lipsă de disciplină. Ianis a pus presiune pe Stanciu!”

Faza penalty-ului ratat de Stanciu l-a deranjat pe Giani Kiriță. Fostul fotbalist nu își explică motivele pentru care alți jucători au mers lângă căpitanul naționalei României.
13.09.2023 | 21:58
Kirita deranjat de comportamentul de la penalty Lipsa de disciplina Ianis a pus presiune pe Stanciu
Giani Kiriță a fost deranjat de atitudinea „tricolorilor” la faza penalty-ului. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a avut șansa de a deschide scorul cu Kosovo în minutul 61 prin Nicolae Stanciu. Căpitanul României a ratat o lovitură de pedeapsă, însă s-a revanșat 20 de minute mai târziu, când l-a învins pe Muric. Giani Kiriță a fost iritat la momentul penalty-ului ratat.

Momentul penalty-ului l-a deranjat pe Kiriță. „Stăteau în spatele lui cu presiune?”

Florinel Coman a fost faultat în careu de către Loshaj, iar „centralul” Willy Delajod a dictat fără ezitări lovitură de la 11 metri. Nicolae Stanciu a luat mingea pentru a executa, însă în jurul căpitanului „tricolorilor” și-au făcut apariția mai mulți jucători ai naționalei României.

ADVERTISEMENT

Giani Kiriță a fost deranjat de acest detaliu. Dinamovistul consideră că ceilalți colegi ai lui Nicolae Stanciu nu au făcut decât să pună presiune. În cele din urmă, execuția fotbalistului lui Damac a fost ghicită de Muric.

„Vreau să-l întreb pe Mihai (n.r. Stoichiță) pentru că este în Federație și îl respect foarte mult. La penalty-ul pe care l-am avut noi într-o echipă în care există disciplină se știu dinainte anumiți jucători care execută.

ADVERTISEMENT

Numărul 1 și numărul 2. Am văzut un Stanciu care s-a dus la minge, după care am văzut un Ianis și l-am văzut și pe Drăgușin dacă nu mă înșel. Efectiv stăteau în spatele lui ca o presiune. Ei nu aveau ce să caute acolo”, a spus Giani Kiriță, la FANATIK SUPERLIGA.

Giani Kiriță, deranjat de gestul „tricolorilor” la momentul penalty-ului: „Nu aveau ce să caute acolo”

Ianis Hagi a fost surprins pe camerele TV lângă Nicolae Stanciu. După ratarea de la 11 metri din meciul cu Kosovo, căpitanul României a precizat că nu va mai bate penalty-uri la echipa națională, ci acestea vor fi executate de Ianis Hagi sau Răzvan Marin.

ADVERTISEMENT

„Clar l-am văzut pe Ianis acolo. Pe Ianis l-am văzut cu un regret că n-a bătut el. Tu spui că e o lipsă de disciplină, de organizare?”, a fost întrebarea lui Horia Ivanovici.

„Asta spun. De ce nu-l lăsăm în pace pentru că era un moment psihologic și sub presiune? De ce acești jucători sunt lângă jucătorul care bate penalty și nu își văd de treaba lor? Se știa dinainte că Stanciu trebuie să bată.

ADVERTISEMENT

Asta s-a văzut. Tu nu mai ai ce să cauți acolo. Lasă-l să relaxeze. E presiunea mare, el trebuie să bată penalty. Nu trebuie să bată Ianis, Drăgușin sau cine mai era pe acolo. Stanciu e desemnat, lăsați-l în pace. De ce vii cu presiune și stai lângă el acolo? Antrenorul trebuie să spună clar: ‘Stanciu bate. Plecați de-acolo, lăsați-l în pace’”, au fost cuvintele lui Giani Kiriță.

Dănuț Lupu, convins că Stanciu va rata penalty-ul cu Kosovo: „Eram sigur!”

Dănuț Lupu era ferm convins că Nicolae Stanciu va rata de la 11 metri. Fostul fotbalist a explicat la FANATIK SUPERLIGA că „decarul” naționalei României nu și-a luat elan și că nu are mobilitatea necesară să întoarcă din picior.

„Dacă făceam egal aseară, vă dau cuvântul meu că plecau ăștia de la echipa națională dimineața de la stadion. De când s-a pus Stanciu să bată 11 metri, am zis că ratează, că dă jos, în stânga portarului.

De ce? Pentru că a dat fără elan și Stanciu nu are încă mobilitatea să o întoarcă din picior. Nici nu s-a uitat la portar. El a zis că dă acolo, acolo a dat. De cum a plecat, am zis că dă jos”, a spus Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe site-ul FANATIK.RO. Cele mai tari și savuroase momente ale emisiunii, alături de premiera fiecărei ediții, pot fi urmărite pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Giani Kiriță, iritat la momentul penalty-ului din România - Kosovo

ADVERTISEMENT