Sport

Nicolae Stanciu, încă un penalty important irosit pentru România. Ratarea cadru cu cadru. Foto

Nicolae Stanciu a avut șansa de a înscrie din penalty în meciul România - Kosovo, dar portarul Arijanet Muric a reușit să pareze lovitura.
13.09.2023 | 00:40
Nicolae Stanciu a avut șansa de a înscrie din penalty în meciul România - Kosovo, dar portarul Arijanet Muric a reușit să pareze lovitura. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” aveau nevoie ca de aer de o victorie în partida de pe Arena Națională și a avut o primă șansă de a o obține în repriza a doua, după ce Florin Coman a fost faultat în careul advers de Amir Rrahmani.

Penalty ratat de Nicolae Stanciu în România – Kosovo

Arbitrul francez Willy Delajod, cel care a decis întreruperea jocului pentru mai bine de 40 de minute din cauza unui banner ofensator afișat de ultrașii de la ”Uniți sub tricolor”, a dictat fără să stea pe gânduri lovitură de la 11 metri pentru echipa noastră.

ADVERTISEMENT

Oaspeții au protestat vehement, însă ”centralul” a rămas ferm pe poziții și astfel Nicolae Stanciu a avut șansa de a deschide scorul în partida România – Kosovo. Doar că mijlocașul a ratat penalty-ul.

Căpitanul ”tricolorilor” și-a luat un elan scurt și a încercat să plaseze mingea în partea stângă a lui Muric, dar portarul lui Burnley i-a ghicit intenția, a plonjat exact în acel colț și a respins balonul.

ADVERTISEMENT

A fost al doilea penalty important ratat de Stanciu la echipa națională. Primul a fost în urmă cu 7 ani la întâlnirea România – Muntenegru 1-1, în preliminariile CM 2018, la debutul lui Christoph Daum pe banca ”tricolorilor” în care a irosit o lovitură de pedeapsă la ultima fază, în minutul 90+7.

Stanciu s-a revanșat

Ca un adevărat căpitan de echipă, Nicolae Stanciu s-a transformat din demon în înger în scurt timp. La 22 de minute distanță după ce a ratat penalty-ul, jucătorul care s-a transferat de curând în Arabia Saudită, a deschis scorul și a declanșat fiesta în tribune.

ADVERTISEMENT

După o fază construită de Olimpiu Moruțan, Valentin Mihăilă a șutat în blocajul unui fundaș advers, dar mingea a sărit la Stanciu care a șutat perfect din interiorul careului, iar mingea a intrat în poarta lui Muric după ce a lovit și bara.

Golul înscris de Nicolae Stanciu a fost o adevărată descătușare pentru ”tricolori”, care au mai înscris o dată până la final prin Mihăilă și păstrează astfel șanse reale de calificare la turneul final al Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman a fost supărat din nou după ce Edi Iordănescu l-a schimbat în a doua repriză a meciului cu Kosovo și a plecat direct la vestiare, exact cum a procedat și la partida cu Israel de acum trei zile.

ADVERTISEMENT