News

Moneda din 2006 care poate să vă îmbogățească peste noapte. Valoarea ei ar ajunge la 9 mii de euro

O monedă românească din anul 2006 ar putea valora 9 mii de euro. Aceasta este piesa de rezistență la vânzarea de artă istorică organizată de cea mai mare casă de licitații din țară.
05.04.2022 | 13:57
Moneda din 2006 care poate sa va imbogateasca peste noapte Valoarea ei ar ajunge la 9 mii de euro
Moneda românească din 2006 care ar putea valora mii de euro. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Românii pasionați de colecția banilor vechi pot deține, fără să știe, adevărate ”comori”, pentru care pot obține sume importante de bani.

Moneda românească din 2006 care ar putea valora mii de euro

În această perioadă, o casă de licitaţii din România organizează o vânzare de arta istorică a cărei piesă de rezistenţă o reprezintă o monedă de 50 de lei din 2006, informează Forbes.ro.

ADVERTISEMENT

Cei care dețin acasă astfel de monede vechi în ediţii limitate ar putea face o mică avere din vânzarea lor.

Revenind la moneda de 50 de lei, aceasta are un preţ de pornire de 9.000 de euro la vânzarea de artă istorică organizată de cea mai mare casă de licitații din țară.

ADVERTISEMENT

De ce este atât de specială și de valoroasă această monedă? Ei bine, specialitșii spun că moneda comemorativă 50 lei Academia Română, din aur, are un tiraj de numai 35 de piese, ceea ce o face extrem de rară.

Mii de euro și pentru o monedă din secolul 19

A doua cea mai valoroasă piesă a licitației este moneda din argint de 1 leu, datată 1876.

Această monedă are prețul de pornire de 3.000 de euro. De asemenea, se face remarcată prin raritatea ei, tirajul din 1876 fiind de 20 de ori mai mic decât în anii precedenți.

ADVERTISEMENT

În secțiunea monedelor vechi ale licitației se remarcă și câteva exemplare rare, între care monedele de aur de 20 de lei de la 1883 și 1890, realizate în vremea Regelui României Carol I. Ele au un preț de pornire de 400 de euro fiecare.

Ce obiecte se mai scot la licitație

În cadrul evenimentului dedicat artei istorice de la Casa Artmark, de marți, 5 aprilie, mai este scoasă la licitație o importantă colecție de hărți rare.

ADVERTISEMENT

Dintre ele, cea mai valoroasă, cu prețul de pornire de 2.000 de euro, este harta celestă ”Stelele și Pământul” realizată în 1661 de către Henricus Hondius.

Sursa citată mai notează că licitația de Artă Istorică adună și o colecție de fotografii semnate olograf de celebre personalități ale epocii.

O fotografie semnată de Regina Maria, din 1919, are un preț de pornire de 300 de euro, iar o fotografie cu vizita pe front a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria are un preț de pornire de doar 150 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: