News

Monica Pop: “Alegerile reprezintă un vector de transmitere. Vor fi mult mai multe cazuri după 6 decembrie”

02.12.2020 | 23:49
Monica Pop Alegerile reprezinta un vector de transmitere Vor fi mult mai multe cazuri dupa 6 decembrie
ADVERTISEMENT

Celebrul medic oftalmolog, Monica Pop, a afirmat că numărul de infectări va crește din cauza organizării alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Aceasta a menționat că acest lucru va influența modul în care românii vor petrece sărbătorile de iarnă.

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București a explicat că își bazează această părere pe experiența trăită cu ocazia alegerilor locale.

ADVERTISEMENT

Totodată, prezentă în platourile emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3,  medicul a mai precizat că și-ar fi dorit ca respectivele alegeri să fie amânate.

Cât de periculoase sunt alegerile pentru transmiterea SARS – CoV – 2. Anunțul făcut de Monica Pop

„Sigur că sper să nu fie un Crăciun online. Să fie foarte clar: alegerile reprezintă un vector de transmitere și că după alegeri vor fi mult mai multe cazuri. Asta este părerea mea și mi se pare foarte fondată, pentru că am fost și la celelalte alegeri, la locale, și am văzut ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Deci, nu are cum să nu crească numărul de pacienți, fiindcă nu se poate. Sigur că ar fi trebuit amânate, sunt absolut perfect de acord cu cei care au spus asta, dar nu depinde de noi. Numărul va crește și, din păcate, acest lucru va conduce la un Crăciun online, ceea ce n-ar dori nimeni, de orice vârstă”, a spus Monica Pop la „Sinteza Zilei”.

Nu este o părere pe care a ținut-o până acum departe de opinia publică. Celebrul medic oftalmoloc a mai precizat că este de părere că alegerile parlamentare nu trebuie organizate în decembrie și a adus acuzații grave la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

„Fără doar și poate alegerile au un mare impact asupra a ceea ce se întâmplă. Că este periculoasă boala fără doar și poate, că sunt mulți infectați, și asta este adevărat.Mie mi se pare inadmisibil să se organizeze acum alegeri. După părerea mea ar trebui amânate până când lucrurile se mai liniștesc. Au curajul decidenții să spună că, de fapt, alegerile au dus la un număr mult mai mare de infectări?

Cum pot să spună că nu, că nu este adevărat. Am văzut niște cozi infernale, am văzut oameni care stăteau buluc, au fost situații de genul acesta. Ca să nu mai vorbim de faptul că alegerile trebuie să fie în trei zile și nu o singură zi, ca să fie rarefiată prezența oamenilor”, a explicat Pop, încă din luna octombrie, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Medicul din București este recunoscut pentru părerile exprimate în spațiul public cu privire la situația în care se află țara noastră. Recent, aceasta a fost aspru criticată pentru declarațiile cu privire la vaccinul anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT