Life

Cum a trecut Monica Roșu peste depresia postnatală: „Te simți marginalizat”

Fosta gimnastă Monica Roșu a povestit cum a depășit momentele grele cu care s-a confruntat după ce a născut dar și cum a reușit să treacă peste depresia postnatală.
21.01.2022 | 14:07
Cum a trecut Monica Rosu peste depresia postnatala Te simti marginalizat
ADVERTISEMENT

Monica Roșu a devenit în urmă cu aproape un an mama unei fetițe. Fosta gimnastă se bucură din plin de momentele petrecute alături de micuță, dar nu se teme să vorbească despre dificultățile întâmpinate după ce a născut.

Fosta concurentă Exatlon a vorbit vineri, în emisiunea Vorbește lumea, despre cele mai mari greutăți cu care se confruntă de când este mamă și cum a reușit să treacă peste depresia postnatală.

ADVERTISEMENT

Cum s-a schimbat viața Monicăi Roșu după ce a devenit mamă

Fosta gimnastă a dezvăluit că a simțit din plin schimbările de după naștere. Monica Roșu a recunoscut că cel mai greu i-a fost să se obișnuiască cu faptul că nu mai poate pleca de acasă oricând își dorește și că trebuie să își pună fiica pe primul loc.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Monica Roșu (@monicarosuofficial)

„Faptul că mi s-a schimbat mie viața e cel mai greu. Pentru că, cel puțin în perioada asta, nu mai poți să faci lucrurile pe care le făceai înainte, mai ales dacă nu ai un ajutor. Nu am cu cine să las copilul, e mică. Și atunci te simți, cumva, dat la o parte, marginalizat. 

ADVERTISEMENT

La mine mai vine mama, dar nu vine săptămânal. Vine o dată la o lună, câteva zile. Și atunci este destul de greu ca în acele câteva zile să fugi și să recuperezi un an și să recuperezi perioada în care ești doar tu și fata.”, a recunoscut Monica Roșu.

Ce spune Monica Roșu despre depresia postnatală?

Monica spune că a trecut prin momente dificile după ce a adus-o pe lume pe fetița sa. Sportivei îi era greu să își controleze emoțiile și nu știa dacă se va descurca în această nouă etapă din viața sa.

ADVERTISEMENT

Monicăi Roșu i-a fost aproape familia. Ea și soțul său și-au împărțit sarcinile și au stabilit un program de stat cu micuța, astfel încât niciunul dintre ei să nu ajungă la epuizare.

„A fost o perioadă de maxim câteva săptămâni. Nu știu, te uitai la copil și ți se umplea inima de bucurie, dar în același timp de bufnea plânsul din senin. Simțeai așa, oarecum o neliniște. E acea reacție de îți vine să plângi, dar nu e un motiv anume, pur și simplu îți vine să te descarci. 

ADVERTISEMENT

Mi-am făcut program cu Vlad, să putem să ne odihnim. Unul dormea cu ea în cameră, unul în dormitorul nostru. Să legăm măcar 4-5 ore, să fim oameni, să putem să rezistăm.”, a povestit sportiva.

Ce a ajutat-o cel mai mult pe Monica Roșu?

Fosta gimnastă spune că nu s-a lăsat doborâtă de emoții și că a încercat să fie rațională. Este de părere că astfel de momente sunt normale și că orice femeie trece prin asta după ce devine mamă.

„Trebuie să te gândești că sunt lucruri firești pe care le întâmpină o femeie. Adică, nu mi s-a părut că ‘Wow! Ce mi se întâmplă mie’ și să fac o dramă, să mă gândesc că s-a sfârșit lumea. Probabil că eu, la viața mea, făcând sport de performanță, am întâmpinat lucruri mult mai serioase decât asta. Trebuie să știi să-ți găsești resursele necesare să treci mai departe. Că aveam de crescut un omuleț.”, a spus fosta gimnastă.

 

 

ADVERTISEMENT