News

Tragedie în Turcia: 22 de oameni au murit, dintre care 11 străini, după ce au consumat alcool contrafăcut

Nu mai puțin de 22 de oameni au murit, dintre care 11 străini, după ce au băut alcool contrafăcut. Tragedia a fost consemnată în aceste zile în Turcia.
17.12.2021 | 21:09
Tragedie in Turcia 22 de oameni au murit dintre care 11 straini dupa ce au consumat alcool contrafacut
ADVERTISEMENT

Cel puţin 22 de persoane au murit şi 16 sunt în stare critică în spitale după ce au consumat alcool contrafăcut la Istanbul. Până în prezent, 4 persoane au fost arestate în acest caz.

Conform informațiilor oficiale ale autorităților din Turcia, citate de DailySabah, 11 din cei care au murit erau cetăţeni străini.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un total de 46 de persoane au fost spitalizate pentru intoxicație cu alcool. Dintre acestea, 5 sunt persoane din afara Turciei.

22 de oameni au murit, dintre care 11 străini, după ce au consumat alcool contrafăcut. Tragedia, consemnată în Turcia

Capitala Turciei are acum cea mai mare rată de decese din cauza consumului de alcool contrafăcut. În ultimele 2 săptămâni, 42 de persoane au murit din această cauză.

ADVERTISEMENT

Bilanțul negru din acest an îl egalează pe cel de anul trecut, când peste 40 de oameni au murit în aceeași perioadă a anului.

Conform sursei citate, decesele continuă să crească și în alte provincii din Turcia. Forțele de securitate au intensificat măsurile de represiune împotriva producătorilor de băuturi ilegale.

ADVERTISEMENT

Experții îi avertizează în mod repetat pe cetățeni să nu cumpere de la vânzători fără licență și să nu încerce să-și distileze propriile băuturi acasă cu materiale necunoscute.

Prețurile băuturilor alcoolice în piețele, restaurantele şi barurile din Turcia au crescut în ultimele luni din cauza taxelor mari şi a creșterii inflaţiei.

ADVERTISEMENT

În acest context, economiștii au anticipat că impozitarea excesivă a alcoolului va încuraja oamenii să consume produse contrafăcute sau să fabrice băuturi acasă.

Poliția din Turcia, ample acțiuni împotriva contrabandei cu alcool

Poliția din Istanbul a efectuat 56 de operațiuni împotriva producției și contrabandei de alcool contrabandă în perioada 16 noiembrie – 16 decembrie. În timpul operațiunilor, 14 persoane au fost arestate, în timp ce polițiștii au confiscat peste 32.000 de sticle de alcool contrafăcut și 27 de tone de băuturi alcoolice.

Autoritățile locale îndeamnă cetățenii să sune la o linie telefonică deschisă special pentru siguranța alimentară. Aici se pot raporta vânzările de băuturi ilegale.

În provinciile Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, Erzincan, Aksaray, Mersin, Kocaeli şi Zonguldak au fost raportate decese încă de săptămâna trecută.

Operațiunile la nivel național au fost lansate după creșterea numărului de morți și au fost confiscate tone de băuturi contrabandite. 85 de persoane au fost reținute în cadrul ”Operațiunii Otravă” a Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT
Tags: