News

Moscova a anunțat când va încheia războiul declanșat în Ucraina

Ministerul rus de Externe a făcut un anunț important privind războiul din Ucraina. Instituția de la Moscova a anunțat când s-ar putea încheia ”operațiunea militară specială” declanșată pe 24 februarie.
21.04.2022 | 10:30
Moscova a anuntat cand va incheia razboiul declansat in Ucraina
ADVERTISEMENT

Au trecut aproape două luni de la prima zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Regimul de la Moscova face un anunț legat de posibila încheiere a sângerosului conflict.

Când s-ar putea încheia războiul din Ucraina. Anunțul făcut de Moscova

Joi, 21 aprilie, se împlinesc 57 de zile de când dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat armatei sale să înceapă invazia în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de ucraineni și ruși au murit pe front și peste 5 milioane de civili au fugit din calea luptelor.

Kremlinul anunță când s-ar putea încheia ”operațiunea militară specială” din Ucraina. NATO are un rol important în această privință.

ADVERTISEMENT

Conform unui înalt oficial al Ministerului rus de Externe, războiul Rusiei în Ucraina se va încheia atunci când Organizaţia Tratatului Nord Atlantic încetează să folosească teritoriul ucrainean pentru a ameninţa Moscova.

”Operaţiunea militară specială se va încheia la îndeplinirea obiectivelor sale.

Printre acestea se numără protecţia populaţiei paşnice din Donbass, demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, precum şi eliminarea ameninţărilor la adresa Rusiei venite de pe teritoriul ucrainean din cauza capturării acestei țări de către ţările NATO”, a spus Alexei Polishchuk, notează TASS.

ADVERTISEMENT

Diplomatul a mai punctat faptul că ”operaţiunea militară merge conform planificării” şi a dat asigurări că ”toate obiectivele sale vor fi atinse”.

Rusia, ofertă de pace trimisă Ucrainei

Anunțul de joi al lui Alexei Polishchuk vine la o zi distanță după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia a predat Ucrainei un proiect de pace.

ADVERTISEMENT

”În prezent, proiectul nostru de document care include formulări absolut clar elaborate a fost înmânat părții ucrainene. Mingea este în curtea Kievului, așteptăm un răspuns”, a declarat Peskov miercuri, în presa rusă.

Ambele mișcări ale Moscovei sunt în contradicție cu acțiunile din teren. În debutul săptămânii, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova începe ”o nouă etapă” a ceea ce Moscova numește ”operațiunea militară specială” în Ucraina.

ADVERTISEMENT