News

Moscova, acuzată că recrutează mercenari sirieni pentru războiul din Ucraina

Rușii sunt acuzați că recrutează mercenari sirieni pentru războiul din Ucraina, în încercarea de a obține controlul asupra mai multor orașe. Unii dintre ei deja s-ar afla la graniță.
07.03.2022 | 12:11
Moscova acuzata ca recruteaza mercenari sirieni pentru razboiul din Ucraina
Moscova, acuzată că recrutează mercenari sirieni pentru războiul din Ucraina
ADVERTISEMENT

Presa americană susține că rușii au angajat mercenari sirieni pentru a lupta în războiul din Ucraina.

Rușii, acuzați de americani că recrutează mercenari sirieni pentru războiul din Ucraina

Acest lucru a început deja de câteva zile, iar scopul Moscovei este acela de a putea prelua controlul asupra acestei țări, în special pentru a câștiga luptele care se dau în orașe.

ADVERTISEMENT

Informația a fost dată de patru oficiali americani pentru ziarul Wall Street Journal, iar sursele citate au specificat că unii dintre acești combatanți sirieni s-ar afla deja pe teritoriul rusesc și ei urmează să se alăture soldaților ruși plecați în Ucraina cât de curând.

Unii dintre acești luptători sirieni sunt prezenți de ambele părţi ale graniței din Ucraina.

Trebuie reamintit și faptul că Rusia este implicată în conflictul din Siria deja de mai mulți ani și îl sprijină pe preşedintele Bashar al-Assad.

ADVERTISEMENT

În acest conflict au fost folosite și forțe cecene, iar liderul Ramzan Kadîrov chiar a difuzat înregistrări video cu ceceni care au luptat în Ucraina.

De asemenea, el a specificat că unii dintre aceștia au fost uciși în luptă.

Zeci de mii de voluntari vor să lupte alături de ucraineni

Conform unui anunț făcut de ministrul de externe din Ucraina, există peste 20.000 de oameni care vor să lupte alături de țară.

ADVERTISEMENT

Ei provin din 52 de ţări și vor lupta într-o Legiune internațională, care va fi creată special pentru acest conflict, a precizat ministrul Dmitro Kuleba.

”Întreaga lume de astăzi este de partea Ucrainei, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte”, a spus ministrul de externe Dmitro Kuleba la televiziunea ucraineană.

ADVERTISEMENT

Între timp, încă se dau lupte grele în Ucraina, dar combatanții locali au reușit să țină sub controlul guvernului actual capitala Kiev și al doilea oraş ca mărime din Ucraina, anume Harkov.

În schimb, rușii au preluat controlul asupra Herson, oraș de o importanță strategică, fiind și port.

ADVERTISEMENT