News

Moscova nu îşi retrage trupele din Ucraina. Vicepremierul rus, despre NATO: “Să-şi strângă catrafusele”

Moscova nu ia în calcul retrimiterea în cazarmă a trupelor din Ucraina, așa cum a solicitat NATO. Minstrul rus de externe a catalogat aceste cereri drept „inadmisibile”, iar vicepremierul a fost mai tranșant de atât.
14.01.2022 | 16:01
Moscova nu isi retrage trupele din Ucraina Vicepremierul rus despre NATO Sasi stranga catrafusele
ADVERTISEMENT

Rusia nici nu vrea să audă de o eventuală retragere a trupelor sale din Ucraina, și nici vorbă de retrimiterea lor înapoi la cazarmă.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a precizat că această variantă este „inacceptabilă” și că nu va fi acceptată de țara sa.

ADVERTISEMENT

“Deja se cere nu doar retragerea unităţilor militare de la frontiera cu Ucraina, aşa cum în general se exprimă ei (occidentalii), ci retrimiterea lor în cazarmă, aşa cum a declarat în public Wendy Sherman”, a spus ministrul, la o conferinţa de presă.

Cererile de acest tip din partea Occidentului nici nu vor fi luate în considerare, a mai precizat el.

ADVERTISEMENT

“Cred că nici nu mai este nevoie să explicăm că astfel de cereri sunt absolut inacceptabile şi, desigur, nici nu le vom examina”, a adăugat Serghei Lavrov.

Rusia și-a pierdut răbdarea cu Occidentul

Vineri, tot într-o conferință de presă, liderul diplomației ruse a precizat că răbdarea pe care a avut-o Rusia cu Occidentul s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a ținut să precizeze că propunerile lor au rămas fără răspuns, iar acum „e timpul ca lucrurile să se miște”.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a mai acuzat Occidentul că a avut un orgoliu prea mare și a exacerbat tensiunile, și chiar a încălcat bunul simț.

ADVERTISEMENT

„Răbdarea noastră (cu Occidentul) s-a încheiat. Am avut foarte multă, am așteptat un răspuns specific la propunerile noastre, acum e timpul ca lucrurile să se miște.

Occidentul a fost condus de orgoliu și a exacerbat tensiunile, încălcând obligațiile sale și bunul simț”, a afirmat Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

Ce a spus vicepremierul rus despre NATO: “Să-şi strângă catrafusele”

Nemulțumit de NATO este și vicepremierul rus, Serghei Riabkov, care a declarat că Alianța ar trebui “să-şi strângă catrafusele şi să se întoarcă la limitele din 1997”, conform unor declarații făcute înainte de discuțiile cu delegaţia americană condusă de Wendy Sherman.

Prin această afirmație, el a făcut referire la momentul în care multe dintre țările din fostul lagăr sovietic nu au aderat la NATO.

Rundele de negocieri dintre NATO și Rusia nu au avut vreun rezultat, iar situația pare acum mai tensionată ca niciodată.

ADVERTISEMENT
Tags: