Motivele plecării lui Cristiano Bergodi de la Craiova: “De ce nu îl aduci în staff pe domnul Papură?”

Marian Popovici   
în Universitatea Craiova
03/05/2021, 13:31
Motivele plecării lui Cristiano Bergodi de la Craiova: “De ce nu îl aduci în staff pe domnul Papură?”
Motivele plecării lui Cristiano Bergodi de la Craiova: "De ce nu îl aduci în staff pe domnul Papură?". Sursa: sportpictures.eu

Cristiano Bergodi nu a dezvăluit niciodată motivele pentru care a plecat de la Universitatea Craiova. Renzo Rossi, fostul secund al italianului, a dezvăluit că relația cu patronul Mihai Rotaru s-au răcit și au fost mai multe momente tensionate care au dus la ruptură. 

Italianul a preluat U Craiova în luna mai a anului trecut, în plină pandemie. Sub comanda lui Cristiano Bergodi, Universitatea Craiova a fost aproape să devină campioană, pierzând titlul în ultima etapă a anului trecut, la înfrângerea în “finala campionatului”, 1-3, cu CFR Cluj.

Cum a intervenit ruptura între Bergodi și Rotaru: “De ce nu îl aduci în staff pe domnul Papură?”

În ciuda parcursului excelent din finalul sezonului trecut și în începutul noii stagiuni, în care echipa a obținut 7 victorii la rând, Cristiano Bergodi și-a dat demisia în luna noiembrie a anului trecut după o înfrângere cu Chindia:

„Cred că Bergodi nu a fost adus cu dorință maximă la Craiova. Sunt lucruri foarte greu de gestionat acolo. Foarte multe persoane l-au întrebat pe Cristiano de ce nu mă aduce, că l-aș putea ajuta.

Din ce mi-a povestit Cristiano, într-o discuție cu domnul Rotaru l-a întrebat de mine, de ce nu vin? Rotaru i-a spus «de ce nu îl aduci în staff pe domnul Papură?».

“Cred că, una peste alta, Cristiano a plecat în momentul potrivit”

Cristiano a zis că are staff-ul lui, că lucrează cu staff-ul lui. «Dacă Papură vrea să vină la antrenamente, nu e problemă, dar atât». «Ce facem cu Renzo, când vine?», a întrebat Cristiano.

Domnul Rotaru i-ar fi răspuns că «dacă tu nu îl iei pe Papură, eu nu îl aduc pe Renzo». Cred că, una peste alta, Cristiano a plecat în momentul potrivit”, a spus Rossi la GSP Live.

Bergodi, doar patru înfrângeri pe banca oltenilor!

Cristiano Bergodi a înregistrat doar patru înfrângeri din postura de antrenor al Universității Craiova în cele 18 meciuri în care a stat pe bancă. A pierdut finala campionatului cu CFR Cluj, scor 1-3 și a fost elimnat de Lokomotiv Tbilisi, în primul tur al preliminariilor Europa League, scor 1-2.

În acest sezon din Liga 1, Cristiano Bergodi a suferit doar două înfrângeri pe banca oltenilor: 0-1 cu Academica Clinceni și 0-1 cu Chindia Târgoviște. El a fost înlocuit de Corneliu Papură, numit interimar după plecarea italianului.


Închide ×