News

Motivul pentru care Apple nu vrea ca utilizatorii să-și schimbe singuri bateriile

19.08.2019 | 14:28
Motivul pentru care Apple nu vrea ca utilizatorii sasi schimbe singuri bateriile
ADVERTISEMENT

Apple vrea să se asigure că mergi la un serviciu autorizat atunci când ți se strică bateria. În momentul în care încerci să-ți schimbi singur bateria sau să repari telefonul Apple vei primi un mesaj și vei fi automat blocat de companie asigurându-se astfel că mergi la un service autorizat Apple.

De ce Apple nu vrea ca utilizatorii săi să-și schimbe singuri bateriile

Compania Apple îi forțează pe utilizatori să meargă la service-uri autorizate pentru orice defecțiune a aparatului, în caz contrat Apple îți trimite un mesaj automat și îți blochează opțiunea prin care ți-ai putea repara singur telefonul. Spre exemplu, în situația în care bateria telefonului se strică și încerci să o schimbi singur, chiar dacă este una originală, Apple te va obligă să mergi la un service autorizat trimițându-ți automat mesajul: „Nu s-a putut verifica dacă acest iPhone are o baterie Apple originală. Informații legate de sănătate nu sunt disponibile pentru această baterie”.

ADVERTISEMENT

Toate bateriile care se află pe piață în acest moment sunt baterii cu ioni de litiu care adăpostesc reacții chimice care pot duce la aprinderea, umflarea sau încălzirea aparatului. Bateriile cu ioni de litiu devin tot mai utiliate așa că, Apple a început să folosească un software pentru a se asigura că bateriile din dispozitivele sale sunt autentice.

„Bateriile false care arată autentice sunt o problemă din ce în ce mai mare pentru Apple, dar și pentru alte companii de electronice.”, a declarat CEO la Qnovo Nadim Maluf. Compania Qnovo face software care monitorizează sănătatea și fluxul de energie din bateriile dispozitivelor, inclusiv Apple. „În China, oamenii sunt uimitori de buni atunci când un nou model Apple sau Samsung sau LG este lansat. Scot bateria originală, îi iau dimensiunile și realizează o replică. Cine știe ce este în interior, bateriile acestea sunt fabricate de obicei de producători de nivel 2, 3 și 4.”, a continuat Nadim Maluf, potrivit cnbc.com.

ADVERTISEMENT
Apple a dezvoltat un software care îți blocheză funcțiile telefonului
Apple te forțează să mergi la un service autorizat atuni când ți se strică bateria. Sursa foto: subiectiv.ro

Produse Apple interzise pe perioada zborurilor

Apple a dezvoltat un software care detectează dacă bateria este originală și totodată, dacă a fost instalată fără coduri de autentificare oficiale. Modelele de iPhone care sunt afectate de acest software sunt XR, XS și XS Max pe care rulează iOS 12 sau iOS beta. În trecut și MacBook-urile Pro au avut instalat același program care arăta dacă divice-urile au fost schimbate la un service autorizat sau de utilizatorii acestora.

Unele laptopuri Apple au fost interzise zborurilor deoarece bateriile pe care le folosesc reprezintă un pericol de incendiu. Federația Aviației Federale a alertat și informat companiile aeriene la începutul lunii iulie despre bateriile pe care le folosesc produsele Apple, compania răspunzând totodată la mai multe supărări ale clienților care au descoperit că întradevăr nu vor să-și înlocuiască singuri bateriile aparatelor.

ADVERTISEMENT

 

Tags: