News

Motivul pentru care George Simion a ajuns la tribunal. Liderul AUR are și azi probleme într-un proces demarat în 2020

George Simion, liderul AUR, este un personaj aflat mereu în prim-planul vieții politice autohtone, declanșând de multe ori conflicte cu rivalii din Parlament. Astăzi, Simion are probleme în justiție cu un proces din 2020
05.04.2022 | 12:45
Motivul pentru care George Simion a ajuns la tribunal Liderul AUR are si azi probleme intrun proces demarat in 2020
Liderul AUR, George Simion, are probleme cu Fiscul
ADVERTISEMENT

George Simion, unul dintre cei mai controversați politicieni români, a ajuns în instanță în 2020 cu un proces care continuă și astăzi. Liderul AUR a ieșit din nou în prim-plan cu ocazia discursului pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a ținut luni în Parlamentul României. În timp ce Zelinski se adresa deputaților și senatorilor români printr-o înregistrare video, George Simion comunica pe Facebook cu urmăritorii săi.

George Simion, liderul AUR, a fost nemulțumit de discursul lui Volodimir Zelenski

”Avem 500.000 de români în Ucraina, de care clasa politică românească nu s-a interesat. Domnul Zelenski nu vorbește despre terorizarea românilor din Ucraina, spune despre Nicolae Ceaușescu. Rusia este un stat agresor, în frunte cu un criminal de război, Vladimir Putin”, a spus Simion în timpul discursului lui Zelenski.

ADVERTISEMENT

“Dar și Ucraina, nu se poate compara, dar vreau să subliniez că și Ucraina a fost un stat care s-a purtat urât cu românii care trăiesc acolo. Cineva trebuie să le zică faptul că nu se mai poate întâmpla ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani cu deznaționalizarea românilor”, a mai declarat George Simion.

Liderul AUR și-a arătat apoi nemulțumirea că Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, cei care au condus ședința solemnă din Parlament, nu au dat cuvântul unor parlamentari care să vorbească despre situația românilor din Ucraina, ale căror drepturi nu sunt respectate de statul ucrainean, după cum consideră George Simion.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a petrecut și un moment mai tensionat, al cărui protagonist a fost tot George Simion. Liderul AUR le-a reproșat parlamentarilor USR că au purtat steagul Ucrainei la rever în timpul întâlnirii. Bogdan Rozeanu, deputat USR, nu a rămas dator și i-a transmis lui Simion: ”Lasă, mă, George, că degeaba ai tu tricolorul acolo la piept dacă tot pentru Moscova lucrezi!”.

George Simion a încasat o amendă de 2.000 lei

De altfel, la finalul lunii februarie, în primele zile ale războiului din Ucraina, George Simion s-a ferit să critice agresiunea Rusiei. El și alți lideri ai AUR s-au dus la Ambasada Rusiei de la București pentru a protesta pentru românii rămași captivi în Ucraina, nu împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

George Simion mai are și alte probleme, nu doar cele de apartenență ideologică. Pe 16 noiembrie 2020, liderul AUR a primit o amendă de 2.000 de lei în județul Vâlcea, cel mai probabil încasată cu ocazia unor proteste. Simion nu a plătit amenda, iar pe 8 aprilie 2021 s-a emis o somație și un titlu executoriu pe numele său.

El a fost înștiințat pe 15 aprilie 2021 că s-a demarat executatea silită împotriva sa cu privire la obligațiile fiscale cuprinse în procesul verbal. Pe 22 aprilie 2021, Simion a formulat plângere contravențională împotriva procesului verbal, la Judecătoria din Focșani, orașul său natal, precizând că executatea silită a început nelegal.

ADVERTISEMENT

George Simion a contestat executarea silită

În dosarul al cărui obiect este ”contestație la executare”, consultat de FANATIK, George Simion figurează drept ”contestator”, în timp ce ”intimat” este Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea.

Pe 24 noiembrie 2021, judecătorii au respins cererea lui George Simion. “Anulează contestaţia la executare formulată de contestatorul Simion George Nicolae în contradictoriu cu intimata ca netimbrată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Focşani”, a decis instanța.

Judecătorii i-au explicat lui Simion că trebuia să achite taxa de timbru, în valoare de 145 de lei, aferentă contestației la executare. Cum lucrul acesta nu s-a întâmplat, contestația sa la executare a fost anulată. George Simion a făcut apel, conform FANATIK, iar următorul termen al procesului de la Judecătoria Focșani a fost fixat pentru 2 mai 2022.

ADVERTISEMENT