Life

Motivul pentru care o femeie nu și-a spălat bebelușul după naștere. Micuțul a stat așa mai bine de o lună

Caz complet neașteptat. O femeie nu și-a spălat bebelușul mai bine de o lună de zile după naștere. Motivul e de-a dreptul uluitor.
23.03.2023 | 12:56
Motivul pentru care o femeie nu sia spalat bebelusul dupa nastere Micutul a stat asa mai bine de o luna
Motivul pentru care o femeie nu și-a spălat bebelușul după naștere. Sursă foto: TikTok / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea unei mame a devenit virale pe rețelele de socializare. Femeia a născut acasă și a ales să nu își spele bebelușul timp de mai bine de o lună de zile de la naștere. Aceasta are însă o explicație cât se poate de bună, care i-a uimit pe mulți.

Motivul pentru care o femeie nu și-a spălat bebelușul după naștere

Protagonista poveștii este Shanhta Hoare. Tânăra este mamă a patru copii, iar bebelușul adus pe lume recent a fost născut acasă. Femeia a ales însă ca de această dată să nu îl spele pe cel mic câteva săptămâni. Dacă unele mame aleg să nască bebelușul în spital, în anumite condiții, supravegheate, iată că Shanhta Hoare a venit cu un alt plan. Aceasta a ales nașterea la domiciliu, care de altfel este și una mai flexibilă. De asemenea și mama se simte mult mai în largul ei.

ADVERTISEMENT

Femeia a auzit însă de o recomandare venită de la Organizația Mondială a Sănătății. Sursa citată recomandă ca bebelușul să fie spălat după cel puțin șase ore la naștere. Unele unități sanitare nu țin însă cont de acest sfat, așa că bebelușul ajunge să fie spălat la scurt timp după naștere.

Shanhta Hoare a vrut să evite acest lucru și nu doar că a ținut cont de recomandarea OMS. Aceasta a ales să își țină bebelușul nespălat mai multă vreme. Câteva săptămâni, atât a așteptat proaspăta mamă până și-a spălat cel de-al patrulea copil.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea a realizat și un filmuleț pentru TikTok, în care le-a povestit oamenilor de ce a luat o astfel de decizie. În imaginile postate putem vedea că bebelușul are un strat alb pe piele. În termeni medicali, acesta se numește vernix caseosa.

Ce este vernix caseosa

Ce este acesta și ce beneficii are? Vorbim despre un biofilm natural care acoperă pielea fătului în ultimul trimestru de sarcină. Acesta conține peptide, enzime și de asemenea, are și proprietăți antimicrobiene. Scopul lui este acela de a proteja pielea bebelușului de agenți patogeni, notează Yourtango.com.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vernix caseosa acționează și ca un antioxidant, dar și ca un antiinflamator. Dacă primii săi copii au fost curățați în spital, iată că de această dată femeia a decis să încerce ceva diferit. ”Jackson a făcut prima baie în spital. Din păcate, Jackson și gemenii au fost șterși. Dar Ozzy nu a fost șters de nimic.

Ceea ce vezi în acel videoclip a rămas pe el până când s-a eliminat în mod natural Vernix este de fapt foarte bun de păstrat pe pielea lor. Este super, super hidratant; este aproape puțin uleios… Este cel mai bun.”, a explica femeia.

ADVERTISEMENT

Totodată, proaspăta mamă a mai spus că a ales să nu își spele copilul, în ciuda părerilor din jur. Pentru ea, o astfel de protecție este extrem de importantă. Și totuși ce spun specialiștii? În primul rând Vernix protejează pielea de infecții.

De asemenea, acesta ajută la reducerea frecării în timpul procesului de naștere, pe măsură ce bebelușul se deplasează prin canalul de naștere. Iar parțial femeia a avut dreptate. În general se recomandă ca pelicula albă să fie lăsată pentr 24-48 de ore pe piele, iar mai apoi să fie masată până când este absorbită.

ADVERTISEMENT