Sport

Motivul pentru care Rapid l-a transferat pe Hervin Ongenda: „Trebuie să pună presiune și pe Ioniță, că era prea liniștit!”

Basarab Panduru a vorbit despre transferul lui Hervin Ongenda la Rapid și consideră că acesta a fost adus pentru a pune presiune pe Alex Ioniță.
16.02.2023 | 09:30
Motivul pentru care Rapid la transferat pe Hervin Ongenda Trebuie sa puna presiune si pe Ionita ca era prea linistit
Motivul pentru care Rapidul l-a transferat pe Hervin Ongenda. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Și Nicolae Dică a vorbit despre noul transfer al Rapidului, fiind de părere că Hervin Ongenda a fost adus și pentru că face spectacol pe teren, spre bucuria fanilor din Giulești. Totodată, antrenorul lui CS Mioveni a spus că echipa sa va începe cu șansa a doua meciul cu Rapid, însă vrea să obțină punct sau puncte, chiar dacă adversarii au un lot mai valoros.

Motivul pentru care Rapid l-a transferat pe Hervin Ongenda

Basarab Panduru a comentat transferul lui Hervin Ongenda la Rapid și consideră că giuleștenii l-au adus pentru a pune presiune pe Alex Ioniță. „Pandi” crede că mijlocașul francez poate să se evidențieze în echipa lui Adrian Mutu, dar amintește și de capriciile fotbalistului, de care „Briliantul” trebuie să țină cont:

ADVERTISEMENT

„Dacă nu te uitai bine și te grăbeai spuneai că l-a luat CFR-ul. Când te uiți mai bine, îl vezi la Rapid și cred că aici vine la echipa unde poate arăta cel mai bine. Îl văd să joace bine, dar depinde doar de el. Adică ești doar de Botoșani sau ești și de o echipă mai bună? Că de afară nu e jucător, l-am văzut, poate doar de Cipru puțin”.

„Eu spun că Ongenda în sistemul ăsta al lui Mutu și în fotbalul nostru poate face ceva. Sunt curios dacă poate juca într-un sistem bine definit, că la Botoșani am văzut că juca ce a vrut el, ba juca număr 10, ba atunci când veneau adversarii pe el și simțea că nu mai merge, se retrăgea la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT

Tare mi-e că poate face ceva într-un anumit mediu. La CFR nu-l vedeam nicăieri, îl vedeam plecat după trei luni de zile. Aici îl văd jucând, mi se pare gândită aducerea lui. Sau să pună și presiune pe Ioniță, că și Ioniță stă cam liniștit acum”, a mai spus Basarab Panduru, la TV OrangeSport.

  • 27 de ani are Hervin Ongenda

„Ongenda joacă și pentru suporteri!”

Nicolae Dică este convins că Hervin Ongenda va face o treabă bună sub comanda lui Adrian Mutu: „Noi plecăm cu șansa a doua, Rapidul se bate pentru câștigarea campionatului, au jucători cu experiență. Au un antrenor ambițios, care a fost un mare jucător, cu suporteri care îi încurajează mereu și acasă și în deplasare.

ADVERTISEMENT

Plecăm cu șansa a doua, încercăm să fim cât mai compacți, să fim o echipă scurtă, să marcăm gol sau goluri și să obținem punct sau puncte, asta îmi doresc de la fiecare joc. De unde am plecat în acest an, e important pentru noi să obținem orice punct ca să se adune”.

„La meciul cu Voluntari au jucat foarte bine, la meciul cu Craiova au primit și acel gol rapid, Craiova e una dintre echipele în formă din campionat, Rapid a trebuit să schimbe jocul la un moment dat. S-a schimbat puțin strategia și au fost contrare meciurile Rapidului cu Voluntari și cu Craiova. În orice caz, Rapid se va lupta la titlu, fără doar și poate.

ADVERTISEMENT

Ongenda joacă și pentru suporteri, îți mai ridică fanii în picioare și cred că și pentru asta l-au adus. Nu e un marcator, dar are finețea aia, mai face un dribling, mai dă mingea printre picioarele unui adversar”, a mai spus Nicolae Dică.

  • 750.000 de euro este cota de piață a lui Hervin Ongenda, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT