Sport

Motivul pentru care Robert Lewandowski vrea să plece la FC Barcelona! Ce legătură are transferul cu Lionel Messi

Atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a decis să se alăture Barcelonei din vară, după o perioadă de opt sezoane petrecute la formația bavareză.
01.05.2022 | 12:54
Motivul pentru care Robert Lewandowski vrea sa plece la FC Barcelona Ce legatura are transferul cu Lionel Messi
Robert Lewandowski va pleca la Barcelona la vară. Sursa foto: EPA-EFE/FILIP SINGER
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski trece prin încă un sezon formidabil. Deși nu s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor pierzând în fața lui Villarreal, polonezul strălucește în campionatul intern, marcând 33 de goluri și trei pase decisive în sezonul curent. La acestea se mai adaugă alte 13 goluri și trei pase decisive din Liga Campionilor.

De ce vrea să plece Robert Lewandowski la FC Barcelona

După 12 sezoane de Bundesliga, din care opt petrecute numai la Bayern Munchen, Robert Lewandowski și-a decis viitorul. Atacantul a ales ca următoarea echipă în care va evolua să fie Barcelona, potrivit barcauniversal.com

ADVERTISEMENT

Vedeta lui Bayern urmează să intre în ultimul an de contract cu liderul Germaniei. Din acest motiv, dorește să plece la o altă echipă, după ce a câștigat toate trofeele naționale pe Allianz Arena.

Barcelona a apărut în acest context ca fiind cea mai plauzibilă destinație pentru polonez referitor la un transfer în vară. Catalanii l-au identificat și au purtat discuții cu agentul său, Pini Zahavi, cu privire la o posibilă mutare.

ADVERTISEMENT

Ce legătură are transferul lui Robert Lewandowki la Barcelona cu Lionel Messi

Recent, o altă publicație, SPORT, a dezvăluit detalii despre momentul în care jucătorul de 33 de ani a luat decizia de a părăsi Bayern Munchen și despre motivul pentru care dorește să semneze cu Barcelona din sezonul următor.

Sursa precizată susține că Robert Lewandowski a fost puternic dezamăgit de faptul că nu a câștigat el Balonul de Aur 2021, pe care l-a pierdut în detrimentul lui Lionel Messi. Marile voci susțin că polonezul era gata să primească marele trofeu în 2020, însă ceremonia decernării s-a anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Se crede că Lewandowski, văzându-l pe Messi că a câștigat Balonul pe Aur pentru a șaptea oară în cariera sa, ar fi ajuns la decizia că nu va putea pune mâna pe râvnitul atât timp cât va rămâne la Bayern Munchen.

Luând în considerare acest asepct, apartenența la o echipă cu o tradiție și un impact mediatic mai mare în Europa, cum este Barcelona, l-ar propulsa mai ușor în atingerea obiectivului său.

ADVERTISEMENT

Ziarul englez mai precizează că Premier League nu a fost niciodată o variantă pentru Lewandowski. De asemenea, el nu și-a dorit o mutare la Paris Saint-Germain, deoarece nu este convins de „perspectivele echipei”.

Real Madrid a ieșit din „schemă” din cauza prezenței lui Karim Benzema și a sosirii foarte probabile a lui Kylian Mbappe. Ca urmare, Barcelona a rămas destinația sa favorită și care să îi ofere șanse mari de a fi votat câștigătorul Balonului de Aur.

În același timp, între Lewandowski și Bayern Munchen au existat tensiuni, deoarece atacantul era nemulțumit din cauză că staff-ul clubului nu a pornit discuții pentru o reînnoire a contractului. Acest lucru l-a făcut pe polonez și mai hotărât de a pleca la sfârșitul sezonului din Bundesliga.

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT