News

Motivul pentru care soția primarului Cherecheș a dat Poliția în judecată. Decizia a fost luată cu o zi înainte ca mama Tabitei să fie prinsă dând mită

Tabita Cherecheș a dat în judecată Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș cu doar o zi înainte ca mama sa să fie prinsă oferind mită.
16.11.2023 | 14:37
Motivul pentru care sotia primarului Chereches a dat Politia in judecata Decizia a fost luata cu o zi inainte ca mama Tabitei sa fie prinsa dand mita
Cătălin Cherecheș s-a însurat cu Tabita Gliga în luna septembrie. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Tabita Gliga
ADVERTISEMENT

Tabita Cherecheș, soția primarului orașului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, este ultimul personaj implicat în dosarul mitei oferite judecătoarei care urmează să dea verdictul în procesul în care edilul este acuzat de primire de mită. Mama Tabitei, Claudia Gliga, a fost prinsă în flagrant pe 8 noiembrie, în timp ce oferea un avans de 50.000 euro mamei judecătoarei.

Tabita Cherecheș a formulat plângere împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției

Procurorii DNA l-au reținut și pe tatăl Tabitei, Dorin Gliga. Socrii lui Cherecheș au fost duși la audieri pe 9 noiembrie, zi în care Tribunalul Mureș a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a soților Gliga. Claudia Gliga este cercetată pentru dare de mită, în timp ce Dorin Gliga este acuzat pentru complicitate la dare de mită.

ADVERTISEMENT

Și soția lui Cătălin Cherecheș va fi urmărită penal în acest dosar. În seara flagrantului, atunci când mama sa a fost reținută, Tabita Cherecheș a fost dusă la audieri la DNA Cluj, iar mașina sa a fost percheziționată de polițiști și de procurori, detaliu care a arătat că și partenera de viață a primarului a intrat în atenția autorităților.

Tabita Cherecheș a avut probleme cu Poliția cu doar câteva zile înainte de aceste întâmplări, ea fiind amendată în trafic de Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Soția lui Cherecheș a dat în judecată instituția, la Judecătoria Baia-Mare, dosarul fiind înregistrat pe 7 noiembrie 2023, conform datelor consultate de FANATIK, cu o zi înainte ca mama sa să fie prinsă în flagrant oferind mită.

ADVERTISEMENT

Soția lui Cătălin Cherecheș a formulat plângere împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, solicitând instanței să dispună anularea amenzii primite. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul poliţiei rutiere în a cărui rază de competenţă a fost constatată fapta.

Instanța nu a stabilit primul termen al dosarului

Judecătoria va fixa un termen de judecată care nu va depăşi 30 de zile şi va dispune citarea contravenientului sau, după caz, a persoanei care a făcut plângerea, a organului care a aplicat sancţiunea, a martorilor indicaţi în procesul-verbal sau în plângere, precum şi a oricăror alte persoane în măsură să contribuie la rezolvarea cauzei.

ADVERTISEMENT

Hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Deocamdată, judecătorii nu au stabilit data primului termen al dosarului. Acesta devine o miză secundară pentru Tabita Cherecheș, în contextul în care va trebui să se apere în instanță în dosarul în care este urmărită penal, alături de părinții săi.

Tatăl Tabitei, Dorin Gliga, a mai fost implicat într-un dosar penal, după cum a dezvăluit în exclusivitate FANATIK. Tabita Cherecheș este creator de modă, ea deținând mai multe magazine în Reghin, Târgu-Mureș și Cluj-Napoca. Ea a absolvit Facultatea de Arte decorative și design – specializarea design vestimentar din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Tabita Cherecheș are magazine de modă și cofetării

Activitatea acestor magazine se desfășoară prin intermediul firmei Tabitaelen s SRL. Conform informațiilor de de Ministerul de Finanțe, nu există date financiare pentru anii 2021 și 2022 în ceea ce privește această firmă. Ultimele rezultate, valabile pentru anul 2020, arată că Tabitaelen s SRL a bifat o pierdere de aproximativ 21.000 de lei.

Și cifra de afaceri a fost modestă, de 18.046 de lei, din cauza activității restrânse din timpul pandemiei de coronavirus.  Datoriile firmei, la finalul lui 2020, erau de aproximativ 273.000 lei. O altă afacere a familiei Tabitei este aceea cu cofetării, locațiile acestora fiind în Reghin și Târgu-Mureș.

De altfel, soacra lui Cherecheș a pus punga cu cei 50.000 de euro alături de o cutie în care se afla un platou cu trei kilograme de prăjituri din propriul laborator. Cofetăriile își derulează activitatea prin intermediul firmei Elenstab Brod SRL, care a înregistrat în 2022 un profit net de aproximativ 193.000 de lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 450.000 lei.

ADVERTISEMENT