Sport

Motivul pentru care Steaua a cerut amânarea partidei cu Oțelul: “Nu s-au gândit când au făcut programul”

Situație bizară pentru CSA Steaua în Liga 2 Casa Pariurilor. Formația pregătită de Daniel Oprița a cerut amânarea partidei cu Oțelul Galați din play-off.
26.03.2023 | 12:42
Motivul pentru care Steaua a cerut amanarea partidei cu Otelul Nu sau gandit cand au facut programul
Situație ciudată în Liga 2 Casa Pariurilor. CSA Steaua a cerut amânarea meciului cu Oțelul Galați. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua și Daniel Oprița se află în fața unei situații absurde, înaintea meciului cu Oțelul Galați în etapa a 2-a din play-off-ul ligii secunde. Antrenorul „militarilor” ar putea fi nevoit să facă deplasarea la Galați fără mai mulți jucători de bază, prezenți la loturile echipelor naționale.

Situația complicat[ în Liga 2 Casa Pariurilor! CSA Steaua a cerut amânarea jocului cu Oțelul Galați

După ce a învins-o fără drept de apel pe stadionul Ghencea pe Unirea Dej, scor 3-0, CSA Steaua joacă în deplasare cu Oțelul Galați în cadrul unei partide programate joi, 30 martie, ora 20:00. Totuși, Daniel Oprița nu va avea disponibili la acea oră pentru partida împotriva echipei lui Dorinel Munteanu mai mulți fotbaliști de bază care s-au alăturat în această săptămână echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

David Dincă și Atanas Trică sunt convocați de Alexandru Pelici la naționala României U19. „Tricolorii” au câștigat la Turul de Elită împotriva echipei similare a Irlandei de Nord, scor 3-1. Cei doi fotbaliști, alături de restul lotului, vor reveni în România abia miercuri după-amiază.

Într-o situație similară se află și Ștefan Bodișteanu, component al naționalei României U20 care pe lângă partida cu Portugalia U20, joacă împotriva Norvegiei U20 în deplasare. Astfel, pentru a avea întregul lot la dispoziție, CSA Steaua a cerut amânarea meciului de la Galați.

ADVERTISEMENT

Daniel Oprița, bulversat de programul făcut de FRF: „Nu s-au gândit când l-au făcut”

Daniel Oprița a precizat că în momentul în care jucătorii de la CSA Steaua vor reveni în România, echipa sa va fi deja în drum spre Galați pentru partida cu Oțelul. Antrenorul „militarilor” speră să aibă parte de înțelegere. „Jucătorii noștri aterizează miercuri, la ora 15:00, din câte am înțeles. Noi în momentul ăla suntem deja în drum spre Galați. Și Bodișteanu se întoarce marți… 

Dacă nu găsim înțelegere, asta este. Sperăm ca și televiziunea și Federația să țină cont. Poate nu s-au gândit când au făcut programul, s-au grăbit. Poate nu și-au dat seama în ce situație suntem. Așteptăm un răspuns favorabil. Dacă nu, asta este. 

ADVERTISEMENT

Mi s-a părea normal să mute meciul. Nu am mai cerut niciodată, dar acum e o situație ciudată. Jucătorii sunt la lot, la o acțiune oficială. Nu este din vina noastră. Sperăm să găsim înțelegere”, a declarat Daniel Oprița, potrivit gsp.ro.

Programul etapei a doua din play-off-ul ligii secunde

CSA Steaua și Poli Iași au fost singurele echipe din play-off care au obținut victoria în prima etapă. „Militarii” s-au impus pe teren propriu cu Unirea Dej, scor 3-0, în timp ce Poli Iași a triumfat pe terenul rivalei Oțelul, scor 1-2. În celălalt meci din play-off, Dinamo și Gloria Buzău au remizat pe „Arcul de Triumf”, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Partida programată să deschidă runda este Oțelul Galați – CSA Steaua, joi, 30 martie, ora 20:00. Vineri, 31 martie de la ora 18:00, Poli Iași joacă pe teren propriu în compania celor de la Gloria Buzău, iar pe 2 aprilie de la ora 16:00, Unirea Dej primește vizita lui Dinamo.

Programul etapei a doua din play-out-ul Liga 2 Casa Pariurilor:

1 aprilie

  • ora 11:00 Metaloglobus București – Minaur Baia Mare
  • ora 11:00 CSM Slatina – Unirea Slobozia
  • ora 11:00 Progresul Spartac – FC Brașov
  • ora 11:00 ACS Viitorul Tg. Jiu – Unirea Constanța
  • ora 11:00 CSC Dumbrăvița – Ripensia Timișoara

2 aprilie

  • ora 11:00 Politehnica Timișoara – Csikszereda
ADVERTISEMENT