Life

Motivul pentru care Tudor Chirilă nu mai merge la Vama Veche. Cum a ales artistul numele trupei sale, de fapt

Tudor Chirilă a creat trupa Vama Veche cu ani în urmă. Acum însă, artistul nici măcar nu mai trece prin această stațiune.
01.08.2023 | 10:40
Motivul pentru care Tudor Chirila nu mai merge la Vama Veche Cum a ales artistul numele trupei sale de fapt
Motivul pentru care Tudor Chirilă nu mai merge la Vama Veche. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. A creat trupa Vama Veche în urmă cu mai bine de două decenii, însă acum, lucrurile s-au mai schimbat. Care este motivul și ce s-a întâmplat în ultimii ani?

Cum a apărut numele ”Vama Veche”

Invitat la podcastul lui Răzvan Exarhu, Tudor Chirilă a vorbit despre Vama Veche, trupa, dar și stațiunea. Artistul a dezvăluit cum a ales numele formației sale, dar și ce s-a mai întâmplat între timp.

ADVERTISEMENT

Au fost discutate mai multe nume până s-a ajuns la ”Vama Veche”. Într-o dimineață însă, Tudor Chirilă și colegii săi au făcut alegerea finală. Le-a plăcut numele, le-a plăcut enorm stațiunea, însă mai apoi s-au răzgândit.

Totuși, și-au promis ceva cu o seară înainte, drept urmare, numele nu s-a mai schimbat. ”Până am găsit Vama Veche am discutat multe nume: Verii lui Ştefan, Sarmalele calde, Căluţul de mare, La scoica nu-ştiu-ce. Eram foarte beţi în dimineaţa în care încercăm să dăm un nume formaţiei.

ADVERTISEMENT

Ne-a plăcut foarte mult Vama Veche, pentru că rezonează cel mai mult cu noi. Deşi şi în 2 mai ne plăcea. Când ne-am trezit din beţie ni s-a părut că Vama Veche e un nume de căcat, dar l-am păstrat, pentru că aşa ne-am promis în seara aceea.”, a declarat el.

De ce evită Tudor Chirilă stațiunea Vama Veche

Când s-a destrămat formația? Atunci când s-a destrămat și localitatea, povestește artistul. Tudor Chirilă susține că până acum aproape 25 ani, Vama Veche era o stațiune cât se poate de decentă.

ADVERTISEMENT

Mai apoi însă, au început să se facă din ce în ce mai multe construcții. Tocmai din acest motiv, artistul nici măcar nu mai trece prin vamă. Ultima experiență plăcută a fost în pandemie, când era pustiu. Acum însă, acesta nu mai e chiar atât de încântat.

„Formaţia a rămas zece ani, apoi s-a destrămat, atunci când s-a stricat şi localitatea… Între 1996 şi 2000 Vama Veche (staţiune, n.r.) mi s-a părut foarte ok. Apoi, din 2002-2004, a început să se construiască foarte mult şi n-a mai fost ok.

ADVERTISEMENT

Făceam nudism, toată lumea făcea. Nu mai trec prin Vamă. A fost mişto în pandemie când am făcut Vama la răsărit şi Vama la apus. Atunci era Vama goală. Acum e multă lume şi multă bagabonţeală de tot felul”, a mai adăugat el.

ADVERTISEMENT