Life

Motivul real pentru care însoțitorii de zbor salută pasagerii la îmbarcarea de avion. Adevărul te va surprinde

Tu știi care e motivul real pentru care însoțitorii de zbor salută pasagerii la îmbarcarea de avion? Nu e vorba despre politețe în niciun caz.
27.11.2023 | 12:40
Motivul real pentru care insotitorii de zbor saluta pasagerii la imbarcarea de avion Adevarul te va surprinde
Motivul real pentru care însoțitorii de zbor salută pasagerii la îmbarcarea de avion. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată de ce însoțitorii de zbor salută pasagerii la îmbarcarea în avion? Poate credeai că e un gest de politețe. Adevărul însă este cu totul altul și te va surprinde.

Motivul real pentru care însoțitorii de zbor salută pasagerii la îmbarcarea de avion

Mai mulți însoțitori de zbor au dezvăluit motivul real pentru care salută pasagerii la îmbarcarea în avion. Un exemplu îl reprezintă cel dat de Kat Kamalani, o fostă însoțitoare de zbor.

ADVERTISEMENT

Aceasta a povestit într-o postare pe contul de TikTok, motivul real pentru care însoțitorii de zbor salută pasagerii înainte de îmbarcarea în avion. Adevărul este că în acest mod, ei stabilesc cine este cel mai potrivit pentru a ajuta în caz de urgență.

Aceasta este ceea ce industria numește un ABP, sau persoană aptă de muncă. “Când intrați în avion și vedeți fața noastră fericită și zâmbitoare, de fapt, ne uităm în sus și în jos și încercăm să găsim ABP (persoane apte de muncă). Este vorba de persoanele care ne vor ajuta în caz de urgență., a spus acesta, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Kat Kamalani a menționat că aceste persoane pot fi orice, de la personal militar la piloți, asistente medicale, medici, polițiști și pompieri. Iar acesta nu este singurul motiv pentru care însoțiotirii de zbor salută pasagerii la îmbarcarea în avion.

La ce sunt atente, de fapt, stewardesele

Un alt factor îl reprezintă și bagajul. Astfel, un însoțitor de zbor se va uita atent la anumite lucruri care nu au ce căuta în avion. Printre acestea se numără lichidele, dar și alte lucruri mai ciudate.

ADVERTISEMENT

“Ne mai uităm și la încă un lucru. Pe lângă căutarea lucrurilor care nu au ce căuta în avion inclusiv a lichidelor interzise, însoțitorii de bord verifică dacă există trafic de persoane.

Se întâmplă foarte des în această industrie. Siguranța pasagerilor noștri este prioritatea noastră nr. 1, așa că ne uităm după lucruri care par ciudate“, a mai explicat aceasta.

ADVERTISEMENT

O altă persoană a dezvăluit un alt motiv pentru însoțitorii de zbor salută pasagerii înainte de îmbarcare. Beth Bourneouf, care activează în domeniu, a declarat pentru Washington Post că acordă o atenție sporită bagajelor.

„Ne uităm să vedem câte genți transportă oamenii și trebuie să fim conștienți și de ce fel de genți transportă. Oricine are o ladă frigorifică, trebuie să întrebăm ce se află în ea. Apoi, mai este și problema stării de ebrietate”, a dezvăluit aceasta.

ADVERTISEMENT