Sport

Mouratoglou nu renunță la Halep: „Vom continua să luptăm!”

Simona Halep a încheiat orice legătură cu Patrick Mouratoglou. Cu toate acestea, fostul ei antrenor continuă să o susțină în lupta acesteia cu suspendarea de 4 ani.
12.01.2024 | 23:57
Mouratoglou nu renunta la Halep Vom continua sa luptam
Mouratoglou o sustine in continuare pe Halep in lupta ei pentru aflarea adevarului
ADVERTISEMENT

Anul 2023 a reprezentat unul dintre cei mai dificili ani din cariera Simonei Halep, marcând o perioadă în care sportiva nu a evoluat în niciun meci. Cu puțin timp înainte de US Open, Halep a primit decizia suspendării pentru patru ani din tenis în urma unui caz de dopaj.

Patrick Mouratoglou, alături de Simona Halep

Patrick Mouratoglou, fostul său antrenor, a fost implicat în această situație și, într-un interviu recent acordat pentru L’Equipe, a anunțat că va continua lupta pentru a demonstra nevinovăția sportivei.

ADVERTISEMENT

“Nu mi-aș fi imaginat niciodată că, recomandându-i acest colagen Simonei, ea va fi victima unei contaminări. Consecințele pentru ea sunt dezastruoase și vom continua să luptăm pentru ca adevărul să fie stabilit și pentru ca nevinovăția ei să fie dovedită”, a declarat Mouratoglou.

În luna decembrie, Simona Halep a declarat că echipa lui Mouratoglou i-a distrus cariera de 25 de ani. Cu toate acestea, fostul antrenor a răspuns acum, susținând că nu și-ar fi imaginat că recomandarea privind folosirea colagenului ar putea duce la această situație.

ADVERTISEMENT

Simona Halep așteaptă audierile de la TAS

Mouratoglou afirmă că consecințele pentru Halep sunt dezastruoase, iar el va continua să lupte pentru a stabili adevărul și pentru a demonstra nevinovăția sportivei. Simona Halep urmează să fie audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.

Această cale reprezintă ultima instanță unde Halep poate căuta dreptate și unde speră la anularea sau măcar la diminuarea perioadei de suspendare. În ciuda provocărilor, Halep se antrenează intens în Dubai în așteptarea unui răspuns care să îi permită revenirea în circuit.

ADVERTISEMENT

Între timp, Mouratoglou subliniază determinarea sa de a continua lupta pentru a ridica suspiciunile și a restabili imaginea Simonei Halep în lumea tenisului. Pe 19 mai 2023, Halep a fost oficial acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping.

Această situație delicată a culminat pe 11 septembrie 2023, când a fost pronunțată o suspendare de patru ani, o decizie severă care, la vârsta de 32 de ani, ar putea însemna finalul carierei sale. În încercarea de a contesta această hotărâre, Simona Halep a apelat la TAS, unde va fi audiată în perioada 7-9 februarie.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se află acum în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, unde va încerca să schimbe cursul evenimentelor și să-și reabiliteze numele în lumea tenisului. În cazul unei decizii nefavorabile, Halep riscă să își încheie cariera.

ADVERTISEMENT