Sport

Simona Halep și-a găsit preparator fizic în Dubai! Se pregătește intens pentru revenirea pe teren

Simona Halep a început o nouă colaborare după ce a încheiat conturile cu Academia Mouratoglu. Jez Manso are grijă în Dubai de forma fizică a fostului număr 1 WTA.
07.01.2024 | 09:45
Simona Halep sia gasit preparator fizic in Dubai Se pregateste intens pentru revenirea pe teren
Simona Halep se antreneaza alaturi de Jez Manso
ADVERTISEMENT

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, s-a întors la Dubai pentru a se pregăti intens înaintea audierilor programate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în luna februarie. După ce a fost suspendată din tenis, Halep a decis să întrerupă colaborarea cu Academia Mouratoglou.

Halep se pregătește în Dubai

Suspendarea drastică a Simonei Halep, de 4 ani din tenis, a fost impusă în urma constatării a două încălcări ale regulamentului anti-doping. Se pare că sportiva a folosit o substanță interzisă, roxadustat.

ADVERTISEMENT

Experții de la Agenția Internațională Antidoping au ajuns la aceste concluzii pe baza datelor din pașaportul biologic al Simonei Halep. Halep a făcut recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar audierile sunt programate între 7 și 9 februarie.

În așteptarea acestui moment crucial, Simona Halep a ales să se pregătească individual la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, unde se pare că s-ar fi stabilit definitiv în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

O schimbare semnificativă în strategia de pregătire a Simonei Halep este renunțarea la colaborarea cu echipa Academiei Mouratoglou. În locul acesteia, tenismena s-a orientat către o nouă colaborare, punându-și încrederea în mâinile lui Jez Manso, o preparatoare fizică din Filipine. Obiectivul este cât se poate de clar. Să fie în cea mai bună formă până în martie, când speră să primească un verdict favorabil de la TAS.

Halep a începtat colaborarea cu Academia Mouratoglou

Jez Manso, care lucrează de peste 10 ani la The Aviation Club de la Hotelul Jumeirah Creekside din Dubai, a primit-o cu bucurie de Halep, marcând astfel o nouă etapă în colaborarea lor. Halep se luptă să își mențină forma în ciuda lipsei de meciuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Jez Manso a distribuit pe rețelele sociale o imagine în care apare alături de Simona Halep, notând: “Uite cine a revenit la club, campioana din Dubai din 2015 și 2020, Simona Halep! Ne bucurăm că ai revenit”.

Prezența Simonei Halep în Dubai a stârnit entuziasmul comunității sportive, iar fanii sunt nerăbdători să vadă cum se va desfășura această colaborare și cum va influența performanțele viitoare ale tenismenei.

ADVERTISEMENT

Jez Manso se recomandă ca fiind “profesionistă în fitness, pricepută în antrenamentele atletice, fitness, de forță și condiționare, funcționale și cu greutăți”. Aceasta a obținut o diplomă de licență în Știința Sportului de la Universitatea din Filipine.

ADVERTISEMENT
Tags: