Sporturi

MTS reacționează după apelul Simonei Halep și legendelor din sportul românesc: ”Bani pentru acest domeniu există. Trebuie să facem descentralizarea”

13.02.2020 | 18:28
MTS reactioneaza dupa apelul Simonei Halep si legendelor din sportul romanesc Bani pentru acest domeniu exista Trebuie sa facem descentralizarea
ADVERTISEMENT

Sportul românesc, la toate nivelurile sale, se află într-o situație dezastruoasă. Pentru a încerca să convingă și să trezească la realitate factorii de decizie, mai multe nume mari din sportul românesc au inițiat, miercuri, un demers la Senatul României. La unison, legendele au cerut o mai mare finanțare a acestui domeniu.

Reacția MTS după apelul Simonei Halep și legendelor din sportul românesc: ”Bani pentru acest domeniu există”

La mijlocul acestei săptămâni, la Parlamentul României, mai multe legende ale sportului românesc, printre care Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ilie Năstase, Gabriela Szabo și Simona Halep au susținut o conferință de presă pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației acestui domeniu în țara noastră.

ADVERTISEMENT

În cadrul conferinței organizate miercuri au fost prezenți și o serie de parlamentari români, mai puțin ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Oficialul guvernamental a reacționat la o zi după evenimentul din Senat și a venit cu o serie de promisiuni. Pe lângă acestea, Stroe a dat asigurări că bani există, însă e nevoie de o mai atentă coordonare și, de asemenea, de o descentralizare.

ADVERTISEMENT

”Bani pentru sport există din mai multe surse. Avem finanțarea de la bugetul central, dar și finanțări de la autoritățile locale. Ar trebui să facem coordonarea, iar descentralizarea sportului se poate face. 

Apelul lor de ieri este mai mult decât normal. Din păcate, în ultimii 7 ani de zile, acest apel a fost unidirecțional. De data aceasta au cu cine vorbi, ușa mea este mereu deschisă.

ADVERTISEMENT

Accept propuneri, idei, accept responsabilități, dar mi-e foarte greu sa înțeleg ce s-a întâmplat în ultimii 7 ani. Fondurile europene atrase sunt 0, EURO 2020 este un proiect pe care l-am găsit plin de incertitudini, nu avem sala polivalenta, patinoar”, a spus Stroe, conform Libertatea.

Legendele sportului românesc, la unison: ”Nimeni nu ne ascultă!”

În ciuda deschiderii arătate de membrul Guvernului, marile nume din sport au spus că vocea lor este una în van, și nimeni nu face nimic pentru sportul românesc.

ADVERTISEMENT

Gabi Szabo, fosta mare atletă a țării și fost ministru al Tineretului și Sportului, susține că sportul românesc are nevoie urgentă de investiții.

Noi mereu vorbim în van, nimeni nu ne ascultă, vorbim degeaba despre sport, despre beneficiile sportului. Este un an foarte important pentru sportul mondial și cel românesc. Strategia noastră este să calificăm un număr cât mai mare de sportivi la Jocurile Olimpice”

Camelia Potec, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena, deplânge situația sportului românesc, care se află într-o constantă decădere din cauza lipsei de investiții.

”Copiii vor să facă sport, părinții vor să își trimită copiii la sport, dar nu au unde. De fiecare dată, noi am fost la 0,0 și ceva din PIB. Sportul trebuie să fie finanțat, cel puțin 1% din PIB trebuie să vină la sport.”

ADVERTISEMENT