Fotbal intern

MTS vrea meciuri cu spectatori înainte de Euro 2020! Când pot reveni fanii în tribune

27.04.2021 | 16:30
MTS vrea meciuri cu spectatori inainte de Euro 2020 Cand pot reveni fanii in tribune
Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunțat că MTS doreşte meciuri-test cu spectatori înaintea Euro 2020, iar forul pe care îl reprezintă este pregătit să sprijine această idee
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunțat că MTS doreşte meciuri-test cu spectatori înaintea Euro 2020, iar forul pe care îl reprezintă este pregătit să sprijine această idee.

Ministrul Eduard Novak a precizat că la partidele de la turneul final care se vor disputa pe Arena Națională din București vor putea asista și spectatori, dar nu mai mulți de 13.000.

ADVERTISEMENT

Imediat după această decizie, Liga a trimis o scrisoare către MTS prin care cere să se permită accesul fanilor și la întâlnirile din Liga 1.

Partide cu spectatori înainte de Euro 2020 la cererea MTS

Pe lângă faptul că MTS a cerut disputarea de meciuri-test cu spectatori înainte de Euro 2020, Justin Ștefan a afirmat că se poate vorbi de revenirea spectatorilor pe stadioane abia din luna iulie, odată cu începerea sezonului 2021/2022.

ADVERTISEMENT

”După intervenţia domnului Novak, care a comunicat că şi-ar dori un număr de meciuri-test pentru Euro 2020, ne-am manifestat intenţia de sprijini această idee spre finalul play-off-ului, respectiv play-out-ului. Ne-am dori foarte mult să avem o dată certă pentru revenirea fanilor, există o anumită presiune şi eu sunt sigur că o dată clară i-ar încuraja.

Cu siguranţă că vom putea vorbi de spectatori începând cu iulie 2021, în momentul în care se va relua sezonul următor. În sezonul acesta dacă vor exista meciuri, vor fi doar nişte meciuri-test, fix pe regulile de la Euro 2020 (n.r. – cu 25 la sută capacitate ocupată), cu testare rapidă, corturi de testare”, a declarat oficialul LPF într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan vrea detalii despre acest proiect și vorbește de o posibilă discriminare

”Nu am înţeles dacă îşi doreşte ca meciurile să fie pe Arena Naţională, pentru că atunci s-ar limita foarte mult numărul de echipe care ar face parte din acest test. Dacă se doreşte testare pe Arena Naţională, probabil că va trebui să se joace acolo.

Dar pentru fani, cred că un mesaj corect ar fi acela că şanse mari pentru revenirea pe stadion este începând cu iulie 2021, respectiv începutul sezonului viitor. Anglia şi alte ţări din Europa vor seta un trend care îi va ajuta şi pe guvernanţii noştri să ia o decizie cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Aşteptăm să ne transmită mai clar ce-şi doreşte de la noi şi cu siguranţă le vom acorda tot sprijinul pentru a organiza în cele mai bune condiţii Euro 2020 la Bucureşti. Ar fi de evitat o discriminare, dar trebuie să ni se transmită mai clar ce se doreşte de la noi şi în funcţie de asta vedem mai departe ce facem”, a încheiat Ștefan.

ADVERTISEMENT