Sport

O multiplă campioană de Grand Slam nu-i dă nicio șansă Emmei Răducanu: ”Ar fi o surpriză dacă rămâne în Top 20”

Emma Răducanu a dat lovitura la US Open din postura de jucătoare venită din calificări, dar performanța ei nu a impresionat-o pe o multiplă campioană de Grand Slam.
01.01.2022 | 19:35
O multipla campioana de Grand Slam nui da nicio sansa Emmei Raducanu Ar fi o surpriza daca ramane in Top 20
ADVERTISEMENT

Sportiva britanică a petrecut Revelionul în izolare, după ce a fost infectată cu Covid-19, și s-a retras de la turneul de la Melbourne care deschid anul 2022.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 19 ani a primit premiul “Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie”.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu nu a convins-o pe o multiplă campioană de Grand Slam

Deși a surprins plăcut prin performanța realizată la US Open și a devenit o adevărată celebritate, Pam Shriver, multiplă campioană de Grand Slam, nu crede că Emma Răducanu poate progresa mai mult și este de părere că victoria sa din toamnă a fost anormală.

Americanca în vârstă de 59 de ani a cucerit în cariera sa nu mai puțin de 22 de trofee de Grand Slam în proba de dublu și dublu mixt, un aur olimpic în 1988 și s-a impus în 10 rânduri la Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

”Cred că în 2022 vom avea o idee clară în privința nivelului de consistență al jocului Emmei Răducanu. Va fi o provocare pentru ea. E posibil să mă înșel, dar a fost o ascensiune bruscă pentru ea, un pas care n-a venit natural”, a declarat fost jucătoare americană, conform tennisworldusa.org.

Schimbările, marea provocare pentru sportiva britanică

Pam Shriver consideră că toate schimbările din viața Emmei Răducanu îi va afecta cariera sportivă și nu crede că britanica cu tată român nu va încheia anul 2022 în Top 20.

ADVERTISEMENT

Din calificări a ajuns să câștige un turneu de Grand Slam, apoi au venit multe contracte de sponsorizare, premii, înlocuirea antrenorului. Totul s-a schimbat în jurul ei.

La vârsta ei se confruntă oricum cu multe schimbări în viață. Ar fi o surpriză dacă rămâne în Top 20 la finalul anului 2022, după părerea mea”, a mai spus americanca.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, succes și în afara terenului de tenis

Ofertele publicitare au curs pe bandă rulantă pentru Emma Răducanu, iar cea mai recentă propunere a venit de la gigantul de telecomunicații Vodafone. Negocierile au durat câteva săptămâni, dar, până la urmă, jucătoarea și-a pus semnătura pe contract.

Se pare că înțelegerea a fost încheiată pentru suma de 3 milioane de lire sterline pe an, dar anunțul oficial va fi făcut în februarie, după ce se va încheia primul turneu de Mare Șlem al anului 2022, Australian Open, care începe pe 17 ianuarie și durează două săptămâni.

Experții sunt de părere că Emma are succes la marile companii din cel puțin două motive: este britanică și vobește fluent mandarină, mama ei fiind chinezoaică, iar acest lucru îi deschide multe uși în Orientul Îndepărtat.

ADVERTISEMENT