News

Municipiul din România în care s-a plantat o pădure de la zero. Circa 15.000 de arbori au fost băgați în pământ

O întreagă pădure a fost plantată la începutul acestei luni pe o suprafață de trei hectare, totul la inițiativa a două ONG-uri, dar și cu colaborarea autorităților
13.04.2024 | 11:04
Municipiul din Romania in care sa plantat o padure de la zero Circa 15000 de arbori au fost bagati in pamant
Campiona Ana Maria Brânză la plantarea celor câteva mii de arbori. Sursa foto: ISU Argeș
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 500 de voluntari au participat la începutul acestei luni la o acțiune în care au fost plantați nu mai puțin de 15.000 de arbori. Acțiunea, pornită la inițiativa a două ONG-uri, a condus astfel la plantarea unei întregi păduri pe o suprafață de trei hectare.

Pădure, plantată de la zero

Nu mai puțin de 500 de voluntari au participat sâmbăta trecută, pe 6 aprilie, la o acțiune prin care au fost plantați circa 15.000 de arbori în municipiul Curtea de Argeș, în punctul Zăvoi-Deversor. Acțiunea a fost inițiată de către asociația „Ajut, deci exist”, condusă de psihologul Andreea Tamaș.

ADVERTISEMENT

La acțiune a mai participat ONG-ul „Plantăm Speranță” alături de alte 25 de instituții care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Printre acestea se numără Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Jandarmeria Argeș, ISU Argeș dar și Ocolul Silvic Curtea de Argeș si Obștea Moșnenilor.

Alături de aceste instituții și asociații au fost prezenți sute de voluntari, elevi, studenți și firme private. Printre aceștia s-a numărat și Ana Maria Brânză, campioană olimpică, mondială și europeană la scrimă. Aceasta s-a implicat în mai multe evenimente caritabile organizate de către Asociația „Ajut, deci exist”.

ADVERTISEMENT

„Ce magie pot crea 500 de voluntari cu 15.000 de puieți de salcâm? O pădure de la zero. Am puține cuvinte pe care să le aștern aici, dar inima plină de bucurie și convingerea că binele poate fi molipsitor.

Unii oameni primesc așa misiuni frumoase în această viață, iar eu sunt recunoscătoare să fac parte din poveștile lor. A fost cea mai frumoasă zi de azi… cu și despre oameni”, a declarat campioana Ana Maria Brânză.

ADVERTISEMENT

Cine este inițiatoarea proiectului

„Vom transforma trei hectare de teren viran într-o pădure plină de viață. Știm că fiecare puiet plantat este un pas mic, dar important, către un mediu mai sănătos și mai frumos. Ne-am propus să plantăm peste 2.500 de puieți, pentru a crea împreună o pădure de la zero, un spațiu verde în care natura să înflorească în toată splendoarea.

Haideți să dăm viață acestui loc și să fim parte dintr-un gest cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător”, a precizat Andreea Tamaș, psiholog și terapeut. „Copacii ne iubesc, ne oferă din darurile lor și adăpostesc în interiorul lor viață”, a mai precizat aceasta.

ADVERTISEMENT

Ea este cunoscută în Curtea de Argeș după ce, în urmă cu câțiva ani, a pus bazele unui alt proiect – Casa Armonia, unde copiii cu nevoie speciale primesc susținere, sfaturi, cure de stimulare senzorială. „Este un lăcaș pentru comunitate, într-un oraș superb, Curtea de Argeș, cu oameni simpli, onești, profunzi și frumoși. Este joc și joacă, stimulare terapeutică, cognitiv-comportamentală, socializare, informare și suport. Loc primitor pentru oricine are nevoie de suport sau are de transmis și oferit bine”, descria aceasta într-un interviu Casa Armonia.

ADVERTISEMENT
Tags: