News

Munții Apuseni, printre 20 cele mai frumoase locuri din Europa. Top realizat de CNN

Munții Apuseni au fost incluși de CNN în top 20 dintre cele mai frumoase locuri din Europa.
10.10.2021 | 17:43
Muntii Apuseni printre 20 cele mai frumoase locuri din Europa Top realizat de CNN
ADVERTISEMENT

Munții Apuseni au fost incluși, mai exact, pe locul 6 în topul CNN al celor 20 cele frumoase destinații de la nivel european.

Jurnaliștii CNN au fost atrași, în special, de aspectul pădurilor sălbatice și al peșterilor din Munții Apuseni.

ADVERTISEMENT

CNN: ”Timpul rămâne în loc aici”

Ei mai descriu locul ca fiind unul dintre cele mai bine păstrate din Europa de Est, dar și încărcat de aer proaspăt, iar timpul pare că stă în loc.

”Parte din lanțul Carpaților, Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est. Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar cu râuri subterane la fiecare pas.

ADVERTISEMENT

Timpul rămâne rămâne în loc aici, cu prea puține lucruri de făcut decât să respiri aerul parfumat de pin și să fii cu ochii pe viața sălbatică abundentă”, a fost decrierea realizată de aceștia.

Muntii Apuseni. Sursa foto: Facebook

Celalalte locuri incluse în top 20 cele mai frumoase din Europa

Din topul celor 20 cele mai frumoase locuri din Europa mai fac parte: lacul Inari din Filanda, insulele Lofoten din Norvegia, Unst din Insulele Shetland- Scoția, Zagori din Grecia, Yorkshire Dales din Anglia, Valea Loarei din Franța, Picos de Europa din Spania – Vârful Europei, Adelboden din Elveția, Henne Strand din Iutlanda de Vest- Danemarca, Parcul Național Pădurea Bavareză din Germania.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost incluse și: Parcul Național Hoge Veluwe din Olanda, Union Hall din Irlanda, Barmouth din Țara Galilor, Lacul Bohinj din Slovenia, Susak din Croația, Parcul Național Hortobagy din Ungaria, Parcul Național Białowieża din Polonia, Jurkalne Seashore Bluffs din Latvia sau Lacul Vattern din Suedia.

O familie din București s-a mutat în Munții Apuseni

Captați de liniștea, frumusețea și aerul proaspăt din Munții Apuseni, o familie din București a renunțat la viața din Capitală pentru a se muta aici, cu tot cu copii.

ADVERTISEMENT

Gabriel şi Cristina Suliman și cei doi copii ai locuiesc de aproape zece ani în cătunul chei. Gabriel și Cristina au luat decizia de a părăsi Bucureștiul în speranța unei vieți mai sănătoase pentru copiii lor.

”Am lucrat într-o firmă pe editare video şi grafică. Mi-am petrecut vreo 5 ani din viaţă stând cu ochii în pixeli de calculator 10-12 ore şi am ajuns la o saturaţie, pentru că atunci când îţi apar copiii, îţi dai seama că Bucureştiul nu este cel mai bun loc în care poţi să-i creşti.

A fost o legătură foarte profundă între mine, ca individ corporatist din Bucureşti, şi acest spaţiu. De jur împrejurul meu, pe o rază de cinci kilometri, nu se mai află nici un sat, ceea ce înseamnă că potecile ascunse, drumurile, casele părăsite le simt ca pe un bun al meu.”, spune Gabriel pentru Kanal D.

ADVERTISEMENT