Sport

Mural impresionant cu Leo Messi va fi inaugurat la Buenos Aires. Din ce meci a fost inspirat

A trecut aproape un an de când Argentina câștiga Cupa Mondială pentru a treia oară în istorie. Leo Messi a fost eroul "pumelor" în Qatar, iar compatrioții profită de fiecare ocazie pentru a-l celebra.
24.11.2023 | 15:48
Mural impresionant cu Leo Messi va fi inaugurat la Buenos Aires Din ce meci a fost inspirat
Leo Messi a celebrat alături de fani victoria reușită de Argentina în fața Braziliei, pe Maracana. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi este mereu în centrul atenției în Argentina. Iar la Buenos Aires, fanii vor avea ocazia să-l vadă tot timpul pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde ale orașului.

Mural uriaș cu Leo Messi la Buenos Aires. A fost ales momentul în care starul Argentinei sărbătorea după golul cu Mexic

Un mural uriaș cu numărul 10 al Argentinei este aproape gata de inaugurare. Martin Ron este artistul căruia i-a fost încredințat proiectul ambițios, iar acesta și-a demonstrat întreg talentul.

ADVERTISEMENT

Imaginea cu Leo Messi strângând pumnul către fanii argentinieni este inspirată de un moment foarte important din drumul Argentinei spre trofeu în Qatar. Chiar după ce Messi a marcat împotriva Mexicului, în fața grupelor, un gol de care “pumele” aveau mare nevoie după eșecul cu Arabia Saudită.

De altfel, un alt mural uriaș realizat de Martin Ron a fost inaugurat în urmă cu un an la Buenos Aires. Pe 30 octombrie 2022, chipul lui Diego Armando Maradona a apărut pe o clădire de 12 etaje. Este cel mai mare mural cu “El Pibe D’oro”, 45 de metri înălțime și 40 în lățime.

ADVERTISEMENT

Leo Messi și-a început deja vacanța în orașul natal Rosario. Va reveni în SUA abia în luna ianuarie, pentru reunirea celor de la Inter Miami

Leo Messi a primit și o veste proastă chiar în startul vacanței sale la Rosario, orașul natal. Verișoara soției sale a fost atacată de hoți și i-au fost furați aproximativ 20.000 de euro după ce un foc de armă a fost tras.

Leo Messi nu mai are niciun meci oficial programat în următoarele luni. Va petrece sărbătorile de iarnă cu familia la Rosario și va reveni în SUA la începutul lui ianuarie, pentru reunirea celor de la Inter Miami.

ADVERTISEMENT

În ultimele partide jucate de el în 2023, ambele pentru naționala Argentinei, Leo Messi nu a impresionat. “Pumele” au pierdut cu Uruguay, scor 0-2, într-un duel în care Messi a fost în prim-plan doar când s-a certat cu unii dintre adversari.

Leo Messi nu a strălucit în partidele Argentinei din luna noiembrie. A avut probleme medicale în partida contra Braziliei

Apoi, Argentina a învins cu 1-0 în Brazilia, gol marcat de Otamendi. Messi, vizibil afectat de problemele musculare care i-au tot dat bătăi de cap în această toamnă, a avut din nou o prestație ștearsă. A fost schimbat în minutul 78.

ADVERTISEMENT

Chiar și fără ca Messi să strălucească în luna noiembrie, Argentina este în grafic pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Conduce clasamentul din America de Sud cu 15 puncte după primele 6 jocuri. Uruguay are 13, iar Columbia este pe 3 cu 12.

ADVERTISEMENT
Tags: