Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mutarea cu care Edi Iordănescu l-a cucerit pe Gardoș. „Eram cu un om în minus”

Florin Gardoș a fost încântat de mutarea pe care a făcut-o Edi Iordănescu în duelul României cu Andorra, scor 4-0.
17.10.2023 | 15:40
Mutarea cu care Edi Iordanescu la cucerit pe Gardos Eram cu un om in minus
Florin Gardoș a fost încântat de mutarea pe care a făcut-o Edi Iordănescu în duelul României cu Andorra, scor 4-0. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România s-a impus cu 4-0 în fața Andorrei. În duelul de pe Arena Națională au marcat Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin și Florinel Coman. După partida de pe Arena Națională, Florin Gardoș a fost încântat de mutarea pe care a făcut-o Edi Iordănescu în echipă.

Mutarea cu care Edi Iordănescu l-a cucerit pe Gardoș

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Florin Gardoș a vorbit despre mutarea pe care a făcut-o Edi Iordănescu în primul 11 al echipei naționale. Fostul internațional a fost încântat de schimbarea mijlocașilor, dar și a sistemului de joc.

ADVERTISEMENT

Gardoș susține că România pierdea un jucător pe faza de construcție atunci când evoluau cu un mijlocaș de profil defensiv. Pe plan ofensiv, a ajutat mult mai mult ca “tricolorii” să evolueze cu un număr 10 și cu doi mijlocași care susțin mult mai bine atacurile la poarta adversă.

“Mi-a plăcut, în primul rând, că Edi a schimbat sistemul. Nu am mai văzut un mijlocaș defensiv, cum a fost Screciu în meciul cu Belarus și aveam impresia că uneori pierdem un om pe construcție. Screciu venea mereu între fundașii centrali, pierdeam cumva acolo. 

ADVERTISEMENT

Acum, a venit cu soluția aceasta de a juca cu un număr 10 și lucrurile au mers mult mai bine, din punct de vedere ofensiv, iar asta mi-a plăcut. Mi-a plăcut că în ambele linia de fund și fundașii centrali au oferit siguranță. Este un cuplu foarte bine sudat, așa mi se pare în momentul acesta. 

Desigur, execuțiile. Am avut execuții frumoase. E genul de meci, ok, nu contează că e adversarul slab. Când ai o execuție ca cea a lui Stanciu, genul acela de gol poți să i-l dai oricui.”, a declarat Florin Gardoș.

ADVERTISEMENT

“Puteam să batem cu 8-0!”

La finalul discursului făcut de Florin Gardoș, în cadrul emisiunii, FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici a mai avut câteva lucruri de adăugat: “Am avut calitate la jucători. Acum, știți cum e, că adversarul pare slab că le-am dat 4 goluri și mai puteam să le dăm 4. Dar, înainte nu le-a dat nimeni 4 și înainte de meci ne era frică.

Haideți să nu le luăm din merite băieților. E meritul lor, e meritul lui Edi, că le-au dat 4. Dacă nu mă înșel, este cea mai mare diferență din grupă, cu Andorra. Nimeni nu i-a bătut cu 4-0 și putea să fie 8-0, fără niciun fel de problemă”.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie pariază pe Stanciu și Hagi

“Vorbim și de asta. Vorbim și de locul lui Ianis din teren și de locul lui Stanciu. Sunt doi jucători importanți. Mi-a plăct atitudinea lor încă din minutul 1. Chiar dacă am dat gol în minutul 23, după 6 minute au marcat din nou.

Au împins jocul în fiecare minut. Cred că asta ne-a lipsit cu Belarus, chiar dacă adversarul a fost mai dificil. Atitudinea jucătorilor a fost foarte bună și în minutul 80 atunci când noi atacam și puteam să mai marcăm.

Vorbim de strategie sau  de tactică, de jocul naționalei. Am impresia că în momentul de față, în grupa asta, în grupa asta, doi jucători trebuie să joace în permanență. Ianis Hagi și Nicolae Stanciu. Acolo e poziția lui Hagi”, a spus Adrian Ilie, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Adi Ilie, despre echipa națională și despre Ianis Hagi

ADVERTISEMENT