ADVERTISEMENT
News

Muzicianul Bucky Pizzarelli a murit din cauza COVID-19. Chitaristul de jazz avea 94 de ani

Autor: Alexa Serdan | 03.04.2020 | 10:36
Muzicianul Bucky Pizzarelli a murit din cauza COVID-19. Chitaristul de jazz avea 94 de ani
Chitaristul de jazz american Bucky Pizzarelli a murit din cauza COVID-19 la vârsta de 94 de ani. Sursa foto: Instagram.com

Vedetele nu sunt ocolite de pandemia de coronavirus, iar recent o stea a muzicii jazz americane s-a stins din viață din cauza acestui virus. Chitaristul Bucky Pizzarelli a murit la vârsta de 94 de ani după ce a fost testat pozitiv la testul cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Chitaristul de jazz american Bucky Pizzarelli a murit din cauza COVID-19

Bucky Pizzarelli, renumitul chitarist care a avut o carieră de succes în jazz-american și chiar a fost inclus în New Jersey Hall of Fame, a decedat la vârsta de 94 de ani din cauza noului tip de coronavirus. Legendarul chitarist și-a dat ultima suflare în locuința sa din Saddle River, New Jersey.

Anunțul trecerii în neființă a fost făcut de casa sa de discuri Bergen Record care a transmis că Bucky Pizzarelli a fost confirmat pozitiv la testul cu COVID-19 duminică, 29 martie.

ADVERTISEMENT

Având în vedere situația actuală din cauza pandemiei de coronavirus, fiul artistului, John, a transmis că va fi organizată o ceremonie de omagiere a muzicianului abia după ce vor fi ridicate restricţiile impuse de situația de față.

Cine a fost chitaristul Bucky Pizzarelli și prin ce stil s-a remarcat

John Paul Pizzarell, recunoscut cu numele de scenă Bucky, s-a născut pe 9 ianuarie 1926 și a avut trei copii: John, Martin și Mary din căsnicia cu Ruth. Renumitul chitarist a avut o carieră care s-a întins pe opt decenii şi a fost invitat de nenumărate ori să cânte la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Bucky Pizzarelli a cântat pentru foşti preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii precum Ronald Reagan şi Bill Clinton. În plus, muzicianul a ținut concerte alături de numeroase personalități de seamă printre care se numără și Frank Sinatra.

Chitaristul de jazz și George Barnes au format în anul 1970 un duo celebru care putea fi auzit cântând la o terasă intitulată sugestiv „Chitara”. John S. Wilson de la New York Times scria la vremea respectivă că cei doi transmit o emoție foarte puternică publicului. 

ADVERTISEMENT

„Este o echipă genială și unică. Domnul Barnes și domnul Pizzarelli pot fi amețitori și sensibili în același timp. Ei transmit publicului emoție, bucurie sau relaxarea ideală pentru o seară romantică”, spunea John S. Wilson. 

Din păcate, din cauza virusului din China și-au pierdut viața mai multe personalități și vedete printre care se numără muzicienii Alan Merrill şi Adam Schlesinger, dar şi actorul Mark Blum.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!