Sporturi

Naomi Osaka, mașinăria de făcut bani. Cum a devenit cea mai bine plătită sportivă din lume

20.02.2021 | 14:19
Naomi Osaka masinaria de facut bani Cum a devenit cea mai bine platita sportiva din lume
ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a câștigat Australian Open 2021, al patrulea titlu de Grand Slam al carierei pentru ea. Nipona și-a fructificat la maximum imaginea și scoate o avere și din marketing. Din 2019 este cea mai bine plătită sportivă din lume, iar imperiul ei este în plină ascensiune.

Naomi Osaka a învins-o pe Jennifer Brady în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3. Este cea mai bună jucătoare de hard din lume, cu victorii la US Open în 2018 și 2020 și la Australian Open, 2019 și 2021. Nu a pierdut nicio finală disputată și și-a creat o imagine de învingătoare. Pe care o vinde cu mare succes.

ADVERTISEMENT

La finalul anului 2019, la doar 22 de ani, Naomi Osaka devenea sportiva care încasa cea mai mare sumă pe parcursul unui an calendaristic. 37,5 milioane de dolari. A depășit clar recordul care fusese fixat de Maria Sharapova în 2015. 29,7 milioane de dolari pentru rusoaică.

Naomi Osaka face peste 30 de milioane de dolari din contractele de sponsorizare. Mult peste banii din tenis

Naomi Osaka a decis să reprezinte Japonia încă de la vârsta de 10 ani. S-a născut la Osaka, mama ei este japoneză, iar tatăl ei este din Haiti. La vârsta de trei ani, Naomi s-a mutat în Long Island, SUA, iar mai apoi în Florida.

ADVERTISEMENT

“Naomi și soara ei, Mari, s-au simțit mereu japoneze. Deci decizia a fost una foarte simplă, bazată exclusiv pe acest argument. Nu a fost niciodată problema banilor, nici nu ni s-a propus vreo sumă din partea vreuneia dintre federații”, anunțau părinții jucătoarei.

Naomi și Mari s-au dedicat carierelor de tenis datorită insistenței tatălui lor. Care le-a văzut pe Serena și Venus înfruntându-se în finala French Open 2002 și a sperat că și fiicele sale vor ajunge acolo. Nu s-a înșelat în ceea ce o privește pe Naomi. Mari, cu 18 luni mai mare, joacă și ea, dar este doar locul 335 WTA.

ADVERTISEMENT

Osaka a avut o ascensiune rapidă după ce a ajuns la academia condusă de Chris Evert. Sub comanda lui Sascha Bajin au apărut primele titluri importante. Și au apărut din ce în ce mai multe contracte de sponsorizare. Până la punctul în care Naomi a ajuns la venituri de peste 30 de milioane de dolari doar din imaginea sa.

Primul contract de sponsorizare l-a semnat încă de la 10 ani, cu Yonex, producător de rachete. Din 2019 are un contract uriaș cu Nike. Nissan, Shiseido, Mastercard, Procter&Gamble și All Nipon Airways. Contracte care îi asigură venituri mult peste cele pe care le obține din tenis. 34 de milioane de tenis a făcut Naomi Osaka în 2020 doar din tenis. Și doar 3 milioane de dolari din tenis.

ADVERTISEMENT

În august 2020, Naomi Osaka a început să reprezinte, dar și să investească în brandul Soto. Care produce băutura sake, specifică în Japonia.

2.750.000 de dolari a câștigat Naomi Osaka pentru tilul de la Australian Open 2021

 

 

 

ADVERTISEMENT