ADVERTISEMENT
News

Naștere cu peripeții în Bistrița. O femeie a născut într-o ambulanță, cu ajutorul salvatorilor ISU

Autor: Adrian Baciu | 06.11.2020 | 19:58
Naștere cu peripeții în Bistrița. O femeie a născut într-o ambulanță, cu ajutorul salvatorilor ISU
Naștere cu peripeții în Bistrița. O femeie a născut într-o ambulanță, cu ajutorul salvatorilor ISU. Sursa foto: ISU Bistrița

Naștere cu peripeții demne de un scenariu de film în Bistrița-Năsăud, acolo unde o femeie a născut într-o ambulanță SMURD, ajutată fiind de salvatorii ISU.

ADVERTISEMENT

Vineri, trei paramedici SMURD au fost implicați într-o misiune specială. Aceștia au ajutat o tânără să nască …în drum spre spital.

Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții ISU Bistrița au povestit, cu lux de amănunte, experiența prin care au trecut cei trei paramedici, alături de tânăra mămica.

ADVERTISEMENT

Naștere cu peripeții în Bistrița: o femeie a adus pe lume un băiețel cu ajutorul salvatorilor ISU

Weekendul a început cu o misiune specială pentru sergenții major Ionuț Emanuel Floroaie și Vasile Dănuț Damian, dar și pentru plutonierul adjutant Karoly Samuel Baczonyi, cei care au dus la bun sfârșit o misiune pe care nu o vor putea uita niciodată.

Femeia gravidă pe care tocmai o preluaseră cu mașina SMURD, a născut în drum spre spital, în prezența celor trei salvatori din cadrul ISU Bistrița.

ADVERTISEMENT

Evenimentul special s-a întâmplat la doar 10 minute de la începerea misiunii și a fost povestit pe pagina de Facebook a instituției.

”Am văzut multe în cei unsprezece ani de când sunt paramedic, la cele patru resuscitări reușite a tremurat carnea pe mine de emoție și bucurie, dar nimic nu se compară cu misiunea de astăzi.

ADVERTISEMENT

Suntem în al nouălea cer că am reușit să îl ajutăm pe voinicul Andrei să vină sănătos pe lume!”, spus Sami, decanul de vârstă al echipajului de paramedici de la Punctul de Lucru Lechința.

Ce spun salvatorii de misiunea lor dusă la bun sfârșit

Angajații de la ISU implicați în această misiune au dezvăluit că a fost o misiune pe care nu o vor putea uita niciodată. Aceștia i-au urat sănătate micuțului Andrei, venit pe lume în cursul acestei zile.

ADVERTISEMENT

”Alături de sergenții major Ionuț Emanuel Floroaie și Vasile Dănuț Damian, plutonier adjutant Karoly Samuel Baczonyi, cei trei salvatori au dus la bun sfârșit misiunea pe care nu o vor putea uita niciodată! Au preluat din localitatea Șopteriu, județul Bistrița – Năsăud o femeie gravidă, cu iminență de naștere, iar după nici 10 minute au fost nevoiți să tragă pe dreapta și să facă ceea ce știau până atunci doar în teorie.

Mămica era din ce în ce mai confuză, dar au reușit cumva să o liniștească și au reușit în totalitate in momentul în care i l-au pus în brațe pe voinicul familiei. Un copil minunat, foarte gălăgios și energic (semn de sănătate).

ADVERTISEMENT

Cei doi tineri salvatori, colegi de promoție în anul 2018 ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, ne-au spus că este cea mai intensă misiune la care au participat și că își găsesc cu greu cuvintele să descrie ce simt. Împlinire și fericire, asta am reușit să scoatem la cald de la ei!

Sănătate micuțului Andrei, mamei curajoase și, bineînțeles, tatălui și celor doi frați mai mari, care îi așteaptă cât mai repede acasă”, au mai scris reprezentanții ISU Bistrița pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!