Sport

Național Arena este pe plus. Nicușor Dan a anunțat câți bani a produs stadionul pe 2023

Național Arena a fost gazda meciurilor de fotbal, dar și a evenimentelor culturale. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a tras linie după 2023.
28.12.2023 | 19:36
National Arena este pe plus Nicusor Dan a anuntat cati bani a produs stadionul pe 2023
National Arena a adus venituri substantiale pentru Bucuresti in 2023
ADVERTISEMENT

Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a dezvăluit recent că Arena Națională, cel mai mare stadion din țară cu o capacitate de peste 55.000 de locuri, a generat încasări de aproximativ un milion de euro din cele 39 de evenimente organizate în cursul anului 2023.

Național Arena a adus venituri substanțiale pentru Primăria Generală a Capitalei

Stadionul, cunoscut ca fiind gazda celor de la FCSB, a fost locul unor evenimente variate, de la meciuri de fotbal la concerte și festivaluri. Într-un bilanț realizat cu câteva zile înainte de încheierea anului, primarul Nicușor Dan a subliniat impactul pozitiv al diversității evenimentelor găzduite de Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Cele 39 de evenimente includ 27 de meciuri de fotbal, majoritatea cu FCSB în calitate de gazdă, și alte evenimente notabile, precum cele două concerte ale trupelor Depeche Mode și Guns N’ Roses, care au avut loc în timpul verii.

Cu toate acestea, criticile au venit și din partea lui Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, care s-a plâns în repetate rânduri că fotbalul nu primește prioritatea cuvenită și că este nevoit să își mute echipa pe alte arene în perioada concertelor.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor controverse, Nicușor Dan a subliniat că stadionul a contribuit semnificativ la bugetul orașului și că diversitatea evenimentelor a consolidat poziția Arena Națională drept epicentrul activităților culturale și sportive.

FCSB, principala sursă de venit

Perspectivele pentru anul 2024 arată că tendința va continua, cu programarea a trei concerte majore. În data de 24 august, Ed Sheeran va urca pe scenă, iar în iunie, trupa Coldplay va susține două concerte pe 12 și 13 iunie.

ADVERTISEMENT

În plus, Arena Națională va găzdui și meciul de adio al Generației de Aur a României pe 18 mai 2024, un eveniment așteptat cu mare interes de iubitorii de fotbal. Cu aceste evenimente majore programate, Arena Națională se menține în centrul atenției și în 2024.

Cu o capacitate totală de 55.600 de locuri, se distinge prin cele 20.000 de locuri ale tribunei I și cele 364 de locuri pentru presă, echipate cu pupitre individuale. Considerat stadionul de casă al celor de la FCSB, Arena Națională a fost prima arenă de elită UEFA din România.

ADVERTISEMENT

În returul SuperLigii, FCSB va fi în continuare principalul ocupant al Arenei Naționale. Formația patronată de Gigi Becali intră în 2024 din postura de lider autoritar al campionatului. FCSB este pe primul loc în SuperLigă cu 44 de puncte în 21 de partide disputate.

ADVERTISEMENT