Sport

Naționala de handbal a României, gata să șteargă cu buretele ratarea Jocurilor Olimpice: ”Începem lupta pentru viitorul nostru”

16.04.2021 | 11:49
Nationala de handbal a Romaniei gata sa stearga cu buretele ratarea Jocurilor Olimpice Incepem lupta pentru viitorul nostru
ADVERTISEMENT

Echipa națională feminină de handbal a României va înfrunta, sâmbătă, Macedonia de Nord în barajul pentru Campionatul Mondial care va avea loc anul acesta în decembrie, în Spania.

Pentru naționala ”tricoloră” este un nou început după ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nelipsită de la Campionatul Mondial, România pornește favorită în dubla cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Adi Vasile atrage atenția, însă, că acest statut poate avea efect invers, cu atât mai mult cu cât handbalistele încă suferă după turneul preolimpic de la sfârșitul lunii trecute.

Adi Vasile: ”Avem nevoie de o bucurie”

Ediția 2021 a Campionatului Mondial la handbal feminin se va desfășura în perioada 1-19 decembrie, în Spania, iar naționala României își poate asigura o nouă prezență la Turneul Final dacă va trece de Macedonia de Nord, în barajul de calificare.

ADVERTISEMENT

”Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru. Avem nevoie de o bucurie, ultimele 30 de zile nu au fost cele mai ușor de îndurat și avem nevoie de o răsplată. Avem șansa acestui baraj cu Macedonia, pe care îl vom trata cu respect si seriozitate.

Este tipul de meci pe care de multe ori lumea îl privește ca având o favorită certă, iar pentru mine este foarte periculos, pentru că nu cred niciodată că lucrurile sunt scrise dinainte”, spune selecționerul Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

De ce se teme Eliza Buceschi

România a fost prezentă la toate edițiile Campionatului Mondial de handbal, iar sportivele vor să continue această tradiție. Prima întâlnire, din dubla de calificare, Pentru asta, ”tricolorele” trebuie să treacă de Macedonia, prima confruntare fiind programată, vineri, de la ora 18:00, la București.

”Plecăm ca favorite, dar trebuie să demonstrăm asta. Echipele puternice te fac și pe tine să joci un handbal de calitate, dar atunci când joci cu un adversar mai slab, riști să intri în jocul lui și asta te poate costa. Trebuie să abordăm aceste meciuri ca și cum am juca cu o echipă de top.

ADVERTISEMENT

Suntem cu moralul afectat după turneul preolimpic și nu vom putea trece atât de ușor peste acest insucces, dar este șansa noastră să demonstrăm că putem să facem mai mult și că merităm mai mult”, a declarat Eliza Buceschi.

Lotul României, pentru dubla cu Macedonia de Nord

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska, Daciana Hosu;

Extreme dreapta: Laura Moisă, Sonia Seraficeanu;

Interi dreapta: Daria Bucur;

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Cristina Popa, Laura Pristăviţa;

Interi stânga: Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoşer, Bianca Tiron;

Extreme stânga: Cristina Florica, Ana-Maria Iuganu;

Pivoţi: Lorena Ostase, Crina Pintea, Alexandra Subţirică-Iovănescu.

ADVERTISEMENT