Sport

Liga Națiunilor la fotbal feminin. Un sportiv celebru, încântat de atmosfera de la România – Finlanda 0-1

Start ratat pentru România în Liga Națiunilor la fotbal feminin. După 1-2 cu Croația, fetele lui Cristi Dulca au pierdut și cu Finlanda, acasă, scor 0-1.
27.09.2023 | 10:56
Liga Natiunilor la fotbal feminin Un sportiv celebru incantat de atmosfera de la Romania  Finlanda 01
Maratonistul Andrei Roșu, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente, s-a arătat încântat de atmosfera pe care a întâlnit-o la meciul România - Finlanda 0-1, din Liga Națiunilor la fotbal feminin. Sursă foto: Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
27-09-2023
08:06

Maratonistul Andrei Roșu, mesaj superb după România - Finlanda 0-1

Maratonistul Andrei Roșu, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente, s-a arătat încântat de atmosfera pe care a întâlnit-o la meciul România – Finlanda 0-1, din Liga Națiunilor la fotbal feminin.

”Ce ciudat (de normal și de frumos) este să mergi pe un stadion de fotbal unde nimeni nu înjură și nu își varsă frustrările, unde echipa națională este aplaudată, chiar dacă a pierdut, unde jucătoarele adverse se îmbrățișează și stau de vorbă după meci (ca fetele), își iau copiii (sau bebelușii) în brațe și își salută colegii de birou veniți să le încurajeze.

Una peste alta, tot respectul pentru aceste doamne. Iar eu sunt bucuros că am reușit să fac o poză cu portarul naționalei, Camelia Caesar, care a făcut un meci fantastic. Dacă nu ați fost până acum la un meci jucat de naționala României de fotbal feminin, vă recomand să o faceți!”, a scris Andrei Roșu, pe contul de Facebook.

 

Mesajul lui Andrei Roșu a fost distribuit inclusiv de Teodora Meluță, una dintre jucătoarele naționalei pregătite de Cristi Dulca.

26-09-2023
15:57

România - Finlanda 0-1 (Summanen 16-pen.)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – România pierde cu 0-1 meciul cu Finlanda din etapa a doua a Ligii Națiunilor la fotbal feminin. Fetele lui Dulca au fost învinse în runda inaugurală și de Croația, scor 1-2.

Min. 16: GOL Finlanda! Summanen transformă lovitura de la 11 metri.

Min. 15: Penalty. Roșie face fault în careu, Rantala cade, iar centralul arată punctul cu var.

Min. 1 – A început meciul de pe „Arcul de Triumf”!

26-09-2023
15:20

Echipele de start din România - Finlanda

Au fost anunțate echipele de start pentru partida România – Finlanda, care începe la ora 19:00:

  • ROMÂNIA: 12. Camelia Ceasar – 10. Giorgiana Vasile, 18. Antonia Bratu, 15 Brigitta Goder, 13. Erika Gered – 5. Teodora Meluță, 8. Ștefania Vătafu, 4. Ioana Bortan (C), 19. Olga Iordăchiuși, 21. Genoveva Roșie – 20. Cristina Carp; Rezerve: 1. Andreea Părăluță, 23. Mirela Pop-Ganea – 17. Claudia Bistrian, 2. Cristina Botojel, 3. Alexandra Tunoaia – 6. Florentina Istrate, 7. Ana Vlădulescu, 14. Andy Herczeg, 16. Ioana Bălăceanu – 9. Laura Rus, 11. Mara Bâtea; Selecționer: Cristian Dulca
  • FINLANDA: 12. Anna Tamminen – 5. Emma Koivisto, 15. Natalia Kuikka, 3. Eva Nystrom, Elli Pikkujamsa – 19. Emma Peuhkurinen, 20. Eveliina Summanem, 4. Ria Oling, 9. Katariina Kosola – 18. Linda Sallstrom, 22. Jutta Rantala; Rezerve: 1. Milla-Maj Majasaari, 23. Tinja-Riikka Korpela, 6. Emmi Siren, 7. Joanna Tnnila, 8. Anni Hartikainen, 10. Emmi Alanen, 13. Oona Siren, 14. Heidi Kollanen. 16. Nea Lehtola, 17. Sanni Franssi, 21. Oona Sevenius; Selecționer: Marko Saloranta
25-09-2023
15:22

„Tricolorele”, mesaj pentru suporteri înainte de România - Finlanda

Echipa națională de fotbal feminin a României a pierdut meciul de debut în Liga Națiunilor, scor 1-2 cu Croația. „Tricolorele” înfruntă în continuare Finlanda, marți, 26 septembrie, ora 19:00 pe Stadionul „Arcul de Triumf”.

Naționala lui Cristi Dulca este motivată să obțină prima victorie din istorie în Liga Națiunilor și s-a adresat suporterilor. „Tricolorele” i-au invitat pe fani la stadion, la meciul de marți seară.

 

24-09-2023
07:24

Fetele lui Cristi Dulca se pregătesc de meciul cu Finlanda

După eșecul din Croația, pentru tricolore urmează meciul cu Finlanda, din a doua etapă a Ligii Națiunilor. Meciul de va juca pe 26 septembrie, la ora 19:00, pe stadionul Arcul de Triumf.

Elevele lui Cristian Dulca au devenit în țară și au început pregătirea pentru duelul cu Finlanda. sâmbătă, la ora 11, au decolat din Croația către casă.

Tot aseară, după ce au ajuns în țară, au început pregătirea la baza din Mogoșoaia. Antrenamentele fizice, în sală, au fost cele ce au dat startul pregătirii.

Romania este în grupa 2 a ligii B din Nations League, alături de Croația, Finlanda și Slovacia 

22-09-2023
20:17

Croația - România 2-1. „Tricolorele”, înfrângere la debut

Echipa națională de fotbal feminin a României a pierdut meciul din deplasare împotriva Croației, scor 1-2, în prima etapă din Divizia B a Ligii Națiunilor. 

„Tricolorele” au deschis scorul în minutul 31 prin Cristina Carp, însă gazdele au egalat în prelungirile primei reprize după golul marcat de Rudelic. 

Scorul final a fost stabilit în minutul 54 de Pezelj. Pentru naționala pregătită de Cristi Dulca urmează duelul de pe teren propriu cu Finlanda.

Deplasarea din Croația a fost primul meci din istorie pentru echipa națională de fotbal feminin a României în Liga Națiunilor. 

22-09-2023
13:42

Croația - România, ora 21:15, Digi Sport 2

Echipa națională de fotbal a României s-a reunit în această perioadă pentru primele meciuri din istorie în Liga Națiunilor. Noua competiție europeană debutează în această toamnă. 

În primul meci al lunii, care va avea loc vineri, 22 septembrie, de la ora 21:15, România joacă în deplasare cu Croația. Partida se va putea vedea la TV în direct pe Digi Sport 2. De asemenea, meciul va putea fi urmărit pe FRF TV. 

Pe 26 septembrie, ora 19:00, România joacă pe teren propriu cu Finlanda. Disputa va putea fi vizionată, de asemenea, pe Digi Sport 2 și FRF TV. „Tricolorele” fac parte din grupa B a Ligii Națiunilor alături de Croația, Finlanda și Slovacia. 

  • 2 septembrie 2023: Croația – ROMÂNIA, Finlanda – Slovacia
  • 26 septembrie 2023: ROMÂNIA – Finlanda, Slovacia – Croația
  • 27 octombrie 2023: ROMÂNIA – Slovacia, Finlanda – Croația
  • 31 octombrie 2023: Slovacia – ROMÂNIA, Croația – Finlanda
  • 30 noiembrie 2023: Finlanda – ROMÂNIA, Croația – Slovacia
  • 5 decembrie 2023: ROMÂNIA – Croația, Slovacia – Finlanda
21-09-2023
13:09

Cum vede Andreea Părăluță startul în Liga Națiunilor

Portarul echipei naționale de fotbal feminin a României, Andreea Părăluță, a vorbit despre meciurile împotriva Croației și Finlandei, primele din Liga Națiunilor, și a povestit coșmarul prin care a trecut după accidentarea la ligamente.

”Sunt foarte fericită că m-am întors și sunt din nou alături de colegele mele. A fost o perioadă foarte grea, o accidentare lungă care te scoate din zona de confort, care totodată te întărește și cred că în momentul de față sunt mai puternică decât înainte și mai luptătoare.

Trebuie să recunosc că în toată această perioadă am avut și ajutorul psihologului de la echipa de club, am lucrat destul de mult cu el. Au fost momente pe timpul recuperării în care apărea monotonia de a fi închis în sală, să lucrezi aceleași exerciții, să fii lăsat puțin deoparte.

Momentele acelea era cele mai dure și psihologul m-a ajutat foarte mult să trec peste și să încerc să-mi găsesc motivația. Genul acest de accidentare o suferă tot mai multe jucătoare.

Este o nouă competiție pentru noi. Din fericire avem adversari accesibili, iar gândurile noastre sunt către victorie tot timpul. Vrem să avem rezultate pozitive în ambele meciuri din acestă acțiune. Întâlnim Croația, o mai veche cunoștință și cred că acest lucru este un avantaj. Le-am studiat destul de mult și în plus cred că rezultatele anterioare cu ele ne vor da mai multă încredere.

Putem spune că Finlanda este adversarul nostru direct pentru câștigarea grupei, dar avem avantajul că jucăm primul meci la noi acasă. Dacă am începe cu două victorii am avea un avans enorm în această grupă”, a declarat Părăluță, pentru FRF.TV.

21-09-2023
09:34

„Tricolorele” pregătesc cu atenție meciul Croația - România

După un zbor cu avionul până la Zagreb, urmat de un drum cu autocarul, naționala de fotbal feminin a României a ajuns miercuri seara la Varazdin, acolo unde vineri se va disputata partida cu Croația.

Meciul va începe la ora 21:15, va fi transmis în direct pe Digi Sport 2 și pe FRF.tv și contează pentru prima etapă a Gurupei B2 din Liga B a Ligii Națiunilor la fotbal feminin.

După binemeritata odihnă de dimineață, joi vor fi puse la punct în amănunt ultimele detalii ale jocului de vineri, iar după-amiază elevele lui Cristi Dulca vor susține antrenamentul oficial.

20-09-2023
12:34

România, ultimul antrenament înaintea plecării în Croaţia!

Debutul în Liga Naţiunilor este aproape, iar “tricolorele” au efectuat un ultim antrenament înaintea plecării în Croaţia.

Meciul este programat vineri, 22 septembrie, de la ora 21:15. Confruntarea este transmisă de Digisport 2 şi FRF TV.

Tricolorele, ultimul antrenament înaintea plecării în Croaţia
Tricolorele, ultimul antrenament înaintea plecării în Croaţia
20-09-2023
07:46

Antrenament pe ploaie pentru „tricolore”

Fetele lui Cristi Dulca se pregătesc intens pentru duelul cu Croația, progrmat, vineri, 22 septembrie, de la ora 21:15. Meciul va putea fi urmărit pe Digi Sport 2 și pe FRF TV.

„Tricolorele” au înfruntat chiar și ploaia și au efectuat nu mai puțin de patru antrenament în două zile! Totul pentru o victorie împotriva Croației la debutul în Liga Națiunilor.

UEFA a decis că trebuie să existe o competiție rezervată echipelor naționale feminine de pe continent de genul Nations League la bărbați și, prin urmare, vor începe de joi, 21 septembrie, partidele pe divizii, după modelul deja conscrat de trei ediții, din această întrecere rezervată exclusiv sexului frumos. România face parte din divizia B, grupa 2, alături de Croația, Finlanda și Slovacia și obiectivul este mai degrabă menținerea la acest nivel pentru viitoarea ediție, mult mai realist decât cel al luptei pentru promovare în prima divizie. La băieți, România a retrogradat din Divizia B în divizia C, deși fusese considerată favorită în grupa cu Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Finlanda.

Liga Națiunilor la fotbal feminin. România are dueluri cu Croația și Finlanda

Nu va fi deloc o misiune ușoară pentru tricolore, pentru că adversarele, Croația, Finlanda și Slovacia sunt obstacole greu de trecut, fiind mult mai mult obișnuite cu fluxul meciurilor europene interțări decât noi. Meciurile vor avea loc tur-retur, în trei calupuri de câte două partide, primul urmând a se derula în intervalul 22-26 septembrie.

ADVERTISEMENT

Vom începe noua aventură în ediția inaugurală a Nations League la feminin cu partida ce se va juca vineri, 22 septembrie în Croația, la Varazdin, acolo unde există o echipă de primă divizie la masculin, Varteks. De altfel jocul va avea loc chiar pe stadionul Varteks. Croația este una dintre cele mai vechi cunoștințe ale fetelor noastre, pentru că de-a lungul timpului am jucat de mai multe ori împotriva lor. Un lucru este cert, nu putem vorbi despre nici un meci a fi mai lejer, toate cele trei adversare trebuind tratate cu maximă seriozitate. Pe 26 septembrie vom juca acasă, pe stadionul Arcul de Triumf, cu Finlanda.

Portarul Romei, MVP-ul din naționala României

Selecționerul naționalei feminine, Cristi Dulca, are la dispoziție un lot destul de bun, pentru că pe lângă jucătoarele din campionatul intern, cu precădere de la cele două cluburi puternice la nivel de primă divizie, Olimpia Cluj și Timișoara, are jucătoare cu foarte multă experiență, care evoluează la cluburi cu nume în Europa.

ADVERTISEMENT

Astfel, starul echipei naționale, portarul Camelia Ceasar a trăit recent marea bucurie de a câștiga titlul în Italia cu AS Roma și poate dubla performanța, pentru că s-a calificat inclusiv în finala Cupei Italiei, unde va întâlni pe Juventus. Ea este titulară incontestabilă între buturile Romei și din acest punct de vedere România este una dintre țările care are unul dintre cei mai buni portari de pe continent.

Ștefania Vătafu, un nou titlu în Belgia, cu Anderlecht

Camelia Ceasar nu este singura jucătoare din lotul României care a obținut un rezultat remarcabil cu echipa de club la finalul ultimului sezon. Mijlocașul Ștefania Vătafu este una dintre jucătoarele de bază la Anderlecht și a reușit să câștige din nou titlul, spre disperarea suporterilor, care le arată pe fete drept exemplu echipei masculine, care de peste un deceniu nu a mai câștigat titlul.

ADVERTISEMENT

Și fundașul Erika Gered de la Diosgyor are motive de satisfacție, după ce a cucerit trofeul Cupei Ungariei. Cristi Dulca spune că este foarte important ca lotul să aibă cât mai multe jucătoare cu performanțe la echipele de club, pentru că vin la echipa națională cu o stare de spirit foarte bună, benefică și colegelor.

România a terminat pe locul 3 în preliminariile pentru CM 2023

Ultima competiție oficială la care naționala noastră feminină a fost prezentă au reprezentat-o preliminariile CM 2023. România a făcut parte din grupa G, grupă de șase echipe. Tricolorele nu au fost implicate nici un moment în lupta pentru calificare, terminând cele 10 partide pe locul 3, cu 19 puncte, golaveraj 19-11, în urma Italiei și Elveției, 27 și respectiv 25 de puncte. Am pierdut ambele meciuri cu Italia și am scos un egal pe teren propriu cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Din grupă au mai făcut parte naționale fără nici un fel de pretenție, precum Lituania și Moldova, pe care seama cărora România a făcut scor dar și actuala colegă de Nations League, Croația, pe care am învins-o la ea acasă cu 1-0, dar ultima confruntare directă a fost la turneul Cyprus Women Cup și e un semnal de alarmă, pentru că am pierdut clar cu Croația, 0-2 dar și cu Finlanda, 0-4. E drept, fără multe dintre jucătoarele din străinătate.

Lotul României pentru meciurile cu Croația și Finlanda

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD / Spania), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia), Mirela Pop-Ganea (Farul Constanța)

Fundași: Brigitta Goder (Ferencvarosi TC / Ungaria), Cristina Botojel (Fortuna Hjorring / Danemarca), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile / Italia), Claudia Bistrian (ACS Banat Girl), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Antonia Bratu (Politehnica Timișoara)

Mijlocași: Ioana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia),  Florentina Istrate (Farul Constanța)

Atacanți: Laura Rus (Farul Constanța), Mara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna/Elveția)

Programul meciurilor din Nations League

22 septembrie 2023: Croația – ROMÂNIA, Finlanda – Slovacia
26 septembrie 2023: ROMÂNIA – Finlanda, Slovacia – Croația

27 octombrie 2023: ROMÂNIA – Slovacia, Finlanda – Croația
31 octombrie 2023: Slovacia – ROMÂNIA, Croația – Finlanda

30 noiembrie 2023: Finlanda – ROMÂNIA, Croația – Slovacia
5 decembrie 2023: ROMÂNIA – Croația, Slovacia – Finlanda

ADVERTISEMENT