Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Naţionala României, fără niciun lider?! “Nici Stanciu nu e! E moale”

După egalul cu Belarus, din Budapesta, s-a pornit o dezbatere legată de liderul echipei naționale.
15.10.2023 | 08:20
Nationala Romaniei fara niciun lider Nici Stanciu nu e E moale
Nu avem lider a națională? Verdictul specialiștilor FANATIK. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a remizat cu Belarus, scor 0-0, la Budapesta și a ratat șansa de a urca pe locul 1 în grupa de calificare la EURO 2024. Acest egal ne îndepărtează de principalul obiectiv: calificarea la turneul final din Germania.

Avem lider la echipa națională?

După meci, Nicolae Stanciu a postat un mesaj care l-a enervat pe Alin Buzărin. La FANATIK SUPERLIGA, acesta a spus că jucătorii naționalei știu doar să scoată cuvinte, fără să transmită un mesaj.

ADVERTISEMENT

Ne scufundăm în niște vorbe de clacă, într-un limbaj corporatist care nu duce nicăieri. Chestiile astea cu unitatea grupului sunt niște discursuri… Există acest limbaj care se folosește și în conferința de presă și pe la echipele de club.

Ajungi la niște concluzii stupide, cum ar fi că e meciul vieții cu Andorra. Sunt niște vorbe goale în fotbal și în viață. Prefer un limbaj direct, ca al lui Gigi Becali, față de această rom-gleză, această dejecție verbală vine din lipsa calității de a gândi.

ADVERTISEMENT

Toată lumea vorbește fără să spună nimic. Vorbe de clacă, limbaj corporatirst… există rafturi, dacă intri într-o librărie, de maculatură motivațională scrisă de câte o cucoană din America, în care se scriu mii de pagini fără să se zică nimic.

Când îi veți cu fețele astea care nu spun nimic, există noi, să demonstrăm, unitatea grupului”, a spus Alin Buzărin. Imediat a fost completat de Vlad Roșca: ”Unitatea grupului, dar noi nu avem lider”.

ADVERTISEMENT

Imediat, Alin Buzărin a completat: ”Ne pierdem reperele și alunecăm în discuții de genul ăsta. După ce a plâns Drăguș, vedem o poză cu Mihăilă, este peste tot. Își rupe hainele de pe el”.

Concluzia lui Vlad Roșca: nu avem lider

După discursul lui Alin Buzărin, Vlad Roșca a concluzionat că nu avem un lider la echipa națională,. De asemenea, el nu a înțeles decizia lui Edi Iordănescu care nu a vrut să folosească un atacant puternic, de tipul lui Birligea, în acest meci.

ADVERTISEMENT

E foarte multă frustrare bazată pe neputință. Eu am tras două concluzii la rece, după meci. Un lucru important care ține de noi este cel al unui lider. Adi Ilie poate să ne explice ce înseamnă liderul atunci când toată lumea se precipită.

În prima repriză, Alibec era foarte nervos de la început, supărat la orice ratare. Nu am avut o minte limpede, unul care să îi liniștească, care nu neapărat să controleze jocul, dar care să spună că ăsta este planul de joc, credem în el, vom da gol.

Toată lumea era convinsă că vom da gol, ăia s-au pus pe două linii. Noi nu am avut o minte limpede nici la vestiare. Nu am văzut o națională care să fie liniștită, care să știe că avem un plan. Schimbările au fost făcute: hai, toți.

Aveam centrări în fața porții, în disperare, și nu era nimeni acolo. Și aici vine punctul doi. Cu Kosovo l-ai băgat pe Pușcaș, ai zis că ai un grup, ai un plan, se bate cu ei. Belarusul are tot niște fundași centrali masivi, nu am mai mers pe același plan, pe Birligea l-ai trimis în tribună, în condițiile în care Pușcaș nu mai era.

Te trezești, ca și plan B, dacă nu dăm gol, ce facem, oamenii ăia s-au pus pe două linii, e greu să îi desfacem, iar în disperare începem să aruncăm cu centrări. Și mai e un aspect, hai să facem un exercițiu de imaginație. Hai să punem arbitrajul de aseară, care a fost unul ok, și să îl punem cu Kosovo. Mai batem?”, a spus Vlad Roșca.

Adi Ilie a completat imediat: ”Nu cred că avem un lider. Liderul, când jucam noi, în timpul meciului ne calma”. HORIA IVANOVICI l-a întrebat dacă Stanciu nu este liderul naționalei: ”Nici Stanciu nu e lider?”.

Nu îl văd să își asume responsabilitatea că poate să rezolve el situația”, a fost reacția lui Adi Ilie. ”De ce nu îl vezi pe Stanciu? E moale?”, îi spusese HORIA IVANOVICI, în timpul discursului său.

Alin Buzărin a revenit, spunând că la declarații se pune o presiune pe jucători: ”Toți vin la declarații, unii plâng la conferința de presă, punem o presiune și ei pun o presiune”.

În final, Vlad Roșca a spus că absența unui lider este demonstrată și de ceea ce făcea Mihai Stoichiță în tribune: ”Mihai Stoichiță a strigat din tribună: calm, calm. Denotă faptul că nu avem un lider care să liniștească lucruile și care să dea tonul”.

HORIA IVANOVICI și invitații săi sunt live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, la FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Avem lider la echipa națională?

ADVERTISEMENT