News

NATO ar putea trimite trupe în Slovacia și în alte țări de pe flancul estic. Cine a făcut anunțul

Ministrul de externe slovac, Ivan Korcok, anunță că NATO ar putea trimite trupe în Slovacia și în alte țări de pe flancul estic. Situația este în evoluție și încă nu a fost luată nicio decizie, a spus el.
27.01.2022 | 16:05
NATO ar putea trimite trupe in Slovacia si in alte tari de pe flancul estic Cine a facut anuntul
ADVERTISEMENT

NATO ia în calcul trimiterea unor trupe în flancul estic pentru a răspunde la concentrarea de militari care există la granița cu Uraina, precum și în apropierea acestei țări.

Ministrul de externe slovac anunță că NATO ia în calcul desfăşurarea unor trupe în Slovacia și în alte țări din est

Declarația a fost făcută de ministrul de externe slovac Ivan Korcok, care a transmis că inclusiv țara sa ar putea primi trupe ale NATO.

ADVERTISEMENT

Ministrul de externe slovac a mai transmis că nu a fost luată vreo decizie, în acest sens, relatează publicația online aktuality.sk.

Situația privind o decizie de trimitere a trupelor NATO este în evoluție, iar guvernul său nu a adoptat vreo poziție în acest sens, a mai transmis el.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, presa din Marea Britanie spunea că NATO ar urma să trimită mai multe trupe în țările sale de pe flancul estic, între acestea afându-se și România.

De asemenea, Sky News specificase că celelalte țări în care Alianța ar putea trimite militari sunt Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, lucru care pare să se confirme cu declarațiile de joi ale șefului diplomației din Slovacia.

ADVERTISEMENT

SUA și NATO au respins solicitările Rusiei. Răspunsul venit de la Kremlin

Solicitările principale ale Rusiei au fost respinse de NATO și Statele Unite, printre ele fiind oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantic. Totuși, ele au precizat că vor să discute cu rușii despre temerile lor referitoare la securitate.

Răspunsul Kremlinului a fost sec, rușii spunând că cerințele lor cheie nu au fost satisfăcute, iar un răspuns din partea lor va veni curând.

ADVERTISEMENT

„Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luat în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Nu vom întârzia cu reacţia (…), dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum”, a explicat Peskov.

Și ministrul de externe rus a transmis că „nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală”, dar sunt șanse pentru a putea începe o discuție, cel puțin referitoare la „chestiuni secundare”.

„Există o reacţie care ne permite să sperăm la începerea unei discuţii serioase despre chestiuni secundare”, a mai precizat Serghei Lavrov.

ADVERTISEMENT
Tags: