Sport

Navratilova, despre cazul de dopaj al Simonei Halep: “Această suspendare miroase urât!”

Martina Navratilova este cel mai important nume din tenis care sare în apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj.
21.09.2023 | 12:40
Navratilova despre cazul de dopaj al Simonei Halep Aceasta suspendare miroase urat
Martina Navratilova, o mare legendă care sare în apărarea Simonei Halep. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Martina Navratilova rămâne convinsă că Simona Halep este nevinovată în cazul de dopaj cu roxadustat, în ciuda suspendării de 4 ani pe care a primit-o românca. Ba chiar a lansat acuze dure la adresa ITIA pentru modul în care a gestionat cazul româncei.

Martina Navratilova, sprijin total pentru Simona Halep în cazul de dopaj: “Această suspendare miroase urât încă din start”

“Eu mereu am considerat că trebuie să acordăm prezumția de nevinovăție sportivilor. Această suspendare miroase urât încă din start. Au stabilit că e vinovată chiar dinainte ca ea să aibă ocazia să își demonstreze nevinovăția”, a explicat Martina Navratilova într-o postare pe X, fosta Twitter.

ADVERTISEMENT
Martina Navratilova, sprijin pentru Simona Halep. Sursă foto: Captură Twitter
Martina Navratilova, sprijin pentru Simona Halep. Sursă foto: Captură Twitter

Ba chiar mai mult, Navratilova a continuat și a explicat motivul pentru care este convinsă că Simona Halep este nevinovată. Sau cel puțin că românca nu a luat intenționat substanța interzisă.

“Ca sportiv, chiar și dacă ar fi fost legală, nu văd pe cineva care să vrea să se atingă de acea substanță dacă ținem cont de efectele adverse pe care le are”, a mai spus Navratilova.

ADVERTISEMENT

Martina Navratilova, prima declarație despre cazul de dopaj al Simonei Halep. În trecut i-a mai luat apărarea româncei

Martina Navratilova, multiplă campioană de Grand Slam, și-a exprimat în mai multe rânduri admirația pentru Simona Halep, dar este prima dată când se exprimă clar în ceea ce privește scandalul legat de dopaj. Asta după ce distribuise pe X opinia lui Cahill, care o apăra pe Simona Halep.

În ianuarie 2018, Martina Navratilova lansa un atac dur la adresa celor de la Adidas, după ce contractul cu Simona Halep nu a fost prelungit: “Este ridicol! Nu știu ce s-a întâmplat cu Adidas. Ceea ce știu este că asta nu i s-ar fi întâmplat niciodată unui bărbat. Niciodată!

ADVERTISEMENT

Sunt sigură că Simona va găsi un nou sponsor, dar faptul că nu are unul este de neînțeles și incredibil pentru mine, în sensul negativ al cuvintelor. Sper că cei de la Adidas regretă acum. Iar dacă Simona nu-și va găsi un sponsor înseamnă că ceva este într-adevăr în neregulă cu tenisul!

Martina Navratilova, recorduri incredibile în tenis. Are nu mai puțin de 38 de turnee de Grand Slam câștigate la simplu și la dublu

Care e problema? Pentru că este româncă? Pentru că nu e înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o mare personalitate!”, spunea Navratilova, într-un interviu pentru Le Temps.

ADVERTISEMENT

Martina Navratilova a câștigat de-a lungul carierei nu mai puțin de 49 de turnee de Grand Slam! 18 dintre acestea în proba de simplu și alte 31 la dublu. A câștigat și Turneul Campioanelor de opt ori la simplu și de 13 ori la dublu!

ADVERTISEMENT