Sport

NBA, omagiu pentru Kobe Bryant. Trofeul pentru cel mai bun jucător din All-Star Game, redenumit după legendarul baschetbalist

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant, decedat în urmă cu doi ani într-un tragic accident, va fi omagiat de NBA, care a decis ca trofeul MVP All-Star Game să-i poarte numele.
04.02.2022 | 08:54
NBA omagiu pentru Kobe Bryant Trofeul pentru cel mai bun jucator din AllStar Game redenumit dupa legendarul baschetbalist
ADVERTISEMENT

Elicopterul închiriat de fostul baschetbalist s-a prăbușit din cauza  ceții dense pe o colină din apropiere de Los Angeles. Nu a existat niciun supraviețuitor, aparatul având o viteză de zbor de 296 km la oră, iar impactul cu solul a fost extrem de puternic.

La doi ani după tragedia cumplită în care fostul jucător al lui Lakers, fiica sa Gianna și alte șapte persoane și-au pierdut viața, Bryant are o statuie de bronz chiar la locul accidentului, la Calabasas, California.

ADVERTISEMENT

Omagiu pentru Kobe Bryant din partea NBA

Considerat de mulți unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile, Kobe Bryant va fi omagiat de NBA de acum încolo la fiecare ediție a All-Star Game, în care se întâlnesc cei mai buni jucători ai ligii nord-americane de baschet.

Conform cotidianului spaniol Marca, conducătorii NBA au decis să schimbe trofeul care răsplătește cel mai bun jucător de la meciul anual al vedetelor, iar noua versiune să poarte numele lui Kobe Bryant. Cu un design de Victor Solomon, trofeul va fi acordat pentru prima dată la ediția din acest an, de la Cleveland.

ADVERTISEMENT

Este un omagiu frumos adus lui Kobe Bryant, legenda lui Los Angeles Lakers care a contribuit la redefinirea NBA timp de două decenii. Trofeul adună multe detalii care au marcat cariera extraordinară a fostului jucător.

NBA omagiu Kobe Bryant

Trofeul, plin de detalii din cariera baschetbalistului

Baza este octogonală și cele opt laturi ale sale reprezintă cele opt decenii ale NBA și numărul 8 pe care l-a purtat Bryant în primii ani. Cele 18 stele din jurul trofeului reprezintă cele 18 participări la All-Star Game ale lui Kobe. Baza măsoară 2 inch (puțin mai mult de 5 centimetri), un număr care se leagă de anul 2002, când legenda lui Lakers câștiga primul trofeu MVP la All-Star Game.

ADVERTISEMENT

Cele 24 de stele de la nivelul 1 reprezintă cei 24 de jucători din meciul vedetelor și numărul purtat de Kobe Bryant încă din sezonul 2006-2007. Cei 7 inch (aproape 18 centimetri) sunt o referință la titlul MVP din All-Star Game pe care Kobe l-a câștigat în 2007.

Cele 10 stele de la nivelul 2 reprezintă cei 10 titulari și numărul pe care l-a purtat Kobe la echipa națională de baschet a SUA. Cei 9 inch (aproape 23 de centrimetri) până la bază sunt un tribut adus celui de-al treilea titlu MVP la All-Star Game al lui Kobe, pe care l-a obținut în 2009.

ADVERTISEMENT

Moștenirea lui Bryant, motiv de scandal

Cele cinci stele de la nivelul trei reprezintă titularii unei echipe și cele cinci titluri câștigate de Bryant cu Los Angeles Lakers. Cei 11 inch (aproape 28 de centimetri) până la bază reprezintă anul 2011, când fostul baschetbalist a câștigat un alt titlu MVP All-Star Game.

La nivelul 4 este o stea singuratică ce reprezintă steaua printre stele și Bryant câștigând trofeul MVP pentru cel mai bun jucător al sezonului 2007-2008. Cei 2 inch de pe steaua finală reprezintă cele două premii MVP ale finalelor NBA câștigate de Kobe în 2009 și 2010.

La moartea lui Kobe, moștenirea sa a intrat în posesia soției, Vanessa Bryant. Ca și a fiicele lor rămase în viață, Natalia Diamante, Bianka Bella și Capri Kobe. Dar acest lucru nu s-a întâmplat fără probleme.

ADVERTISEMENT