Sport

Dezamăgire în Israel după eșecul din Kosovo: „E foarte greu, toți ne gândim la război!”

Israel a pierdut duelul cu Kosovo, scor 0-1, după golul lui Rashica din minutul 41. În urma acestui rezultat, Israel se îndepărtează de calificarea la EURO.
13.11.2023 | 10:34
Dezamagire in Israel dupa esecul din Kosovo E foarte greu toti ne gandim la razboi
Reacția presei din Israel după înfrângerea cu Kosovo. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

România a primit duminică seară o veste bună., Naționala din Israel, principala noastră contracandidată la calificarea la EURO 2024, a pierdut meciul din Kosovo.

Reacția presei israeliene după Kosovo – Israel 1-0, în preliminariile Euro 2024

În urma acestui rezultat, România devine favorită la calificare, fiind doar la mâna ei. Ne putem califica matematic încă de sâmbătă, chiar și în cazul unui rezultat de egalitate, dacă Israel nu învinge Elveția, în meciul de miercuri, restanță din luna octombrie.

ADVERTISEMENT

După meciul cu Kosovo, presa din Israel s-a plâns de faptul că jucătorii lor au fost huiduiți pe stadion, în timpul acestui meci.

În același timp, ei spun că, deși jucătorii din Israel au încercat să le ofere o bucurie fanilor, care trec printr-o perioadă grea din cauza războiului, Kosovo a fost superioară, având avantajul că au știut să joace pe acest teren, caracterizat ca fiind de o calitate proastă de israelieni.

ADVERTISEMENT

Alon Hazan (n.r. selecționerul Israelului) și jucătorii lui și-au dorit atât de mult să le ofere o bucurie suporterilor echipei naționale în perioada grea a războiului. Poate doar un zâmbet, dar golul marcat de Rashica în minutul 41 a făcut diferența, într-un meci în care localnicii au huiduit și fluierat imnul nostru

Kosovo a dat dovadă de superioritate, pentru că a știut cum să joace pe o astfel de suprafață de joc proastă”, au scris jurnaliștii israelieni de la sports.walla.co.il.

ADVERTISEMENT

Selecționerul israelian Alon Hazan după eșecul din Kosovo: „Dezamăgirea e mare”

Alon Hazan, selecționerul Israelului, a vorbit despre cât de greu le-a fost jucătorilor să susțină acest meci, mai ales din punct de vedere mental, și regretă enorm că nu a putut să aducă un motiv de bucurie conaționalilor săi.

„Ne e greu. Cu toții ne gândim la război și la victimele lui. E o parte din noi pentru că țara noastră e mai importantă decât fotbalul. Dar trebuie să jucăm, chiar dacă mulți dintre noi și-au pierdut rude sau prieteni în război.

ADVERTISEMENT

E adevărat că această situație ne dă un imbold suplimentar pentru a încerca să câștigăm partide, dar e foarte greu, pentru că în campionatul intern nu s-a jucat vreo partidă de peste o lună deja. Am încercat să facem tot ce e posibil contra naționalei statului Kosovo, nu doar pentru punctele în sine, atât de necesare pentru calificare, ci și pentru oamenii din țară.

Am vrut să îi facem să se simtă un pic mai bine, de aici și dezamăgirea atât de mare după acest eșec. Nu le-am putut aduce oamenilor din Israel un motiv să zâmbească”, a declarat selecționerul israelian Alon Hazan după eșecul din Kosovo.

ADVERTISEMENT